r
Nosalty Logó

Csirkemájas-zöldborsós ragu gombával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gabys
Csirkemájas-zöldborsós ragu gombával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 392 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1570 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    454 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    787.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    494 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4138 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    778 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4113 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    946 micro
Összesen 392 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.3 g

Zsír

  • Összesen
    95.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1815 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3151.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    296 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    1977 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    926.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16552 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    84 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3110 micro
  • Kolin:
    1065 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16453 micro
  • α-karotin
    87 micro
  • β-karotin
    1100 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    3785 micro
Összesen 1570 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1353 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1345 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    16 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát felkockázzuk, üvegesre sütjük.
  2. A kisülő zsírba a felkockázott hagymát beletesszük, megdinszteljük, majd a vékonyra szeletelt gombát is rátesszük.
  3. Megszórjuk pirospaprikával, majorannával, csakpicit sózzuk meg, kevés vizet öntsünk alá, ha félig megpárolodott a gomba, tegyük hozzáa zöldborsót is.
  4. Ha már puha a zöldborsó, a nagyobb kockákra vágott csirkemájat is beletesszük, ráöntjük a vörösbort és közepes lángon, kb. 5-10 perc alatt óvatosan kevergetve, hogy a máj ne törjön össze, készre főzzük.
  5. A kész ételt ízlés szerint sóval és borssal megízesítjük.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 21215
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szaszy burgonya gyűrűi nekem nagyon tetszettek. Mivel vaddisznóhús nem lévén a hűtőmben, így azon tépelődtem, mit találjak ki, amihez passzol. Az egyszerűnek mondható csirkemájas raguval tökéletesen harmonizált, a hétköznapi ételt különlegessé tette.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek