r
Nosalty Logó

Csésze díszítésű sonkatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Csésze díszítésű sonkatorta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sonkatortához

A díszítéshez

Összesen 456 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sonkatortához

A díszítéshez

Összesen 2276 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sonkatortához

A díszítéshez

Összesen 131 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    382 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1449.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    997 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    1019 micro
  • β-karotin
    2650 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    1430 micro
Összesen 456 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    135.9 g

Zsír

  • Összesen
    149.4 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1908 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7247.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    587 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1315 mg
  • Nátrium
    4987 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.8 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1028.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2270 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    418 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    426 micro
  • Kolin:
    1535 mg
  • Retinol - A vitamin:
    952 micro
  • α-karotin
    5094 micro
  • β-karotin
    13249 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    7150 micro
Összesen 2276 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    291 micro
  • β-karotin
    757 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    147 micro
  • Lut-zea
    409 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

A sonkatortához

A díszítéshez

Elkészítés

A sonkatortához

  1. 1,5 dl vízben a leveskockát felforraljuk, még melegen hozzákeverjük a zselatint.
  2. Hozzákeverjük a felaprított lilahagymát, az uborkát, az apróra vágott főtt sárgarépát, a zöldborsót és 2 db kockára vágott főtt tojást.
  3. Pár szelet felcsíkozott sonkát is adunk hozzá. Belekeverjük a majonézt és a tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  4. Egy kerek tálat kibélelünk sonkával, beleöntjük a majonézes keverék felét, a megmaradt tojást kettévágjuk, elosztjuk a tetején, erre ráöntjük a megmaradt keveréket.
  5. A tetejére sonkaszeleteket rakunk, hűtőbe tesszük, 4-5 óra után a formából kiöntjük.
  6. A tetejére a főtt tojásoknak a tetejét levágjuk, kivesszük a sárgáját. Összedolgozzuk 1 tk tejföllel és 1/2 mk mustárral, majd megtöltjük a tojásokat.
  7. A paradicsomból vékony karikákat szeletelünk, erre ráültetjük a töltött tojást. Vékony paradicsom szeleteket kettévágunk, ezek lesznek a csésze fülei.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 142
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 17789
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csésze díszítésű sonkatorta
Salamon Csilla 1202 recept

Szeretem az ételeket kreatívan tálalni.:))

Hozzávalók

A sonkatortához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!