r
Nosalty Logó

Brokkolis-sajtos tészta Papillontól

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Häxa
Brokkolis-sajtos tészta Papillontól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 348 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2090 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1018 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    625 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    717 micro
Összesen 348 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.8 g

Zsír

  • Összesen
    156.5 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6108.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    1243 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    918 mg
  • Nátrium
    3749 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    663.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    819 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    298 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    318 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    712 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1216 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4304 micro
Összesen 2090 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Feltesszük főni a tésztának a vizet egy jó csipet sóval. A lilahagymát és a tarját apró kockára vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. A brokkolit rózsáira szedjük, és a tésztával együtt a lobogó vízbe dobjuk.
  2. Amikor a tészta al dente állapotba kerül, leszűrjük brokkolistól együtt. A főzővízből mentsünk meg vagy 3 dl-t, kell a mártásba. Az időközben megpirult hagymás tarját a brokkolis tésztához keverjük.
  3. A krémsajtot, tejfölt, fokhagymát, sót, borsot, bazsalikomot összekeverjük, a tészta főzővizét hozzáadjuk.
  4. Egy tűzálló tálat/tepsit kivajazunk, egy réteg tésztát beleterítünk, reszelünk rá sajtot. Ezt ismételjük, míg el nem fogy a hozzávalónk. Végül nyakon öntjük a mártással, és sütőbe tesszük, míg a teteje megpirul.
  5. Fogyasztás előtt hagyjuk kicsit szikkadni, úgy az igazi.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4443
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nos, ez se nem olcsó, se nem diétás. Viszont jóóóó, minden héten megenném. A brokkolit egyébként lehet karfiolra cserélni vagy vegyesen, tarja helyett pedig megteszi a bacon is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek