r
Nosalty Logó

Almás borzselé torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
P.
Almás borzselé torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 428 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 3426 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 158 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 428 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    72.8 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    341 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1011.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    507 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    618.6 g
  • Cukor
    314 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1308.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    613 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    581 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    635 micro
Összesen 3426 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet keverjük el a sütőporral. Adjuk hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, sót, tojást és a vajat. Kézzel dolgozzuk homogénre.
  2. Béleljünk ki vele egy 26 cm-es kerek tortaformát úgy, hogy az oldalára is tegyünk tésztábólegy peremet, legalább5 cm magasan. Ìgy tegyük hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket.
  3. Az almát hámozzuk és vágjuk durvább darabokra. Ne reszeljük! Locsoljuk meg egy kevés citromlével, hogy ne barnuljon.
  4. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra, gázon kb. hármas fokozat.
  5. Az almalevet a borral együtttegyük fel melegedni.
  6. Egy bögrében keverjük el a pudingport és a cukor felét, majd a még nem forró léből merjünk hozzá pár kanálnyit és keverjük csomómentesre. Ha a lé felforrt, ezt öntsük hozzá állandó kevergetés mellett, alángot állítsuk takarékraés pár másodperc alattfőzzük sűrűre. Adjuk hozzá a maradék cukrot és a vaníliát.
  7. Rögtön, még melegenforgassuk bele az almát.
  8. Vegyük ki a hűtőből a tortaformát, öntsük bele a keveréket és azonnal tegyük a sütőbe.
  9. 50-60 perc alatt süssük készre.
  10. Ezután várjukmeg, amíg kihűl, tegyük hideg helyre (akár hűtőbe)és hagyjuk állni legalább 4-5 órát, hogy a zselé teljesen megszilárduljon. Csak ezután vágjuk fel! Szórjuk meg pisztáciával.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26-os átmérö
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10492
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 28.

Ajánló

Èlettani hatása: erősen savasít! Fogyasztása csak lúgosító étellel együtt javasolt. Erről bővebb tudnivalókat itt olvashatsz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

...avagy a "borz zselé" torta. Ìgy híresült el, amióta egyszer véletlenül valakinek 2 Z-vel írtam le a receptet. Gyerekek is ehetnek belőle, az alkohol a sütés folyamán teljesen elpárolog, de az ízét nem biztos, hogy szeretni fogják, hiszen elég karakteresen borízű. Készíthetjük bármilyen fehérborból, lehet kísérletezni, ez itt például mézborból készült. A tészta nem lesz ilyen sötét, én teljes kiőrlésű lisztből készítettem. Ha ezt a mennyiséget lefelezzük, ahogy én is tettem, akkor egy 18-20-as tortaformát tölt meg és egy 4 személyes vendégséget bőven kiszolgál. Emellett elkészíthető a vörösboros variáció is meggy/cseresznye gyümölccsel és lével, valamint vörösborral. Ezt ugyanúgy vanília pudinggal főzzük fel. A képen látható szelet csücske azért hiányzik, mert az uram lecsippentette, mielött fotózni kezdtem volna. Valószínűleg nem volt elég ráutaló a magatartásom, hogy mire készülök, Ő pedig csak élt a lehetőséggel, amíg én sertepertéltem a konyha másik végében. De az is lehet, hogy csak szemtelen volt. Mindegy is. Így legalább életszerűbb a kép. :-)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!