r
Nosalty Logó

Áfonyás-krémsajtos csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alma15
Áfonyás-krémsajtos csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Csokitorta

Krémsajt

Áfonyás öntet

Összesen 938 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Csokitorta

Krémsajt

Áfonyás öntet

Összesen 5618 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Csokitorta

Krémsajt

Áfonyás öntet

Összesen 364 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    65.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    676 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.8 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 938 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.4 g

Zsír

  • Összesen
    392 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1526 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4055.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    632 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    682 mg
  • Foszfor
    1892 mg
  • Nátrium
    658 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    461.1 g
  • Cukor
    336 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    370 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1840 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    953 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1807 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    402 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1604 micro
Összesen 5618 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 364 kcal

Hozzávalók

Csokitorta

Krémsajt

Áfonyás öntet

Elkészítés

Csokitorta

  1. A csokit gőz felett elkezdjük felolvasztani. Amikor már majdnem folyik, hozzáöntjük a kakaót és beletesszük a vajat. Együtt felolvasztjuk őket.
  2. Amíg a csokis keverék kicsit hűl, a tojássárgákat kikeverjük a cukorral. A langyos csokival tovább keverjük, majd hozzátesszük a liszt, sütőpor, dió, kakaó keverékét.
  3. A tojásfehérjét felverjük, és ezt már óvatosan fakanállal keverjük a masszához.
  4. Alján sütőpapírral bélelt, 26 cm-es tortaformába öntjük.

Krémsajt

  1. A krémsajtot kikeverjük a cukorral és a tojással, majd a óvatosan a csokis részre kenjük.

Áfonyás öntet

  1. Az áfonyát pár perc alatt összefőzzük a cukorral, majd botmixerrel pépesítjük, és egy szűrőn átpasszírozzuk.
  2. A krémsajtos rétegre cseppeket teszünk belőle, és egy fogpiszkálóval széthúzzuk őket. Ha valakinek nincs kedve az áfonyával vacakolni, nyugodtan dobáljon csak 10-12 dkg egész áfonyát a sajtkrém tetejére, így jobban érződik benne az áfonya íze is.
  3. 180 fokos sütőben kb. 35 percig sütjük. Mivel minden sütő más, így a sütési idő változhat. Ha a széle már barnul, akkor jó. Nem szabad sokkal tovább sütni, mert a csokis rész kiszárad. Amikor kivesszük a sütőből a sajtréteg még lágy, de a hűtőben megdermed, és szépen szeletelhető lesz. A csokis rész brownie "állagú" lesz.
  4. 1-2 órára hűtőbe kell tenni, szerintem hidegen a legfinomabb! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7257
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Alma15 6 recept

A csoki-krémsajt-áfonya párosítás szerintem verhetetlen...

Hozzávalók

Csokitorta

Krémsajt

Áfonyás öntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!