r
Nosalty Logó

Zabos-magos reggeli zsemle

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nicki
Zabos-magos reggeli zsemle
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 469 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1882 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 209 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2129.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    1472 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    105 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 469 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8517.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    519 mg
  • Foszfor
    1658 mg
  • Nátrium
    5889 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    363.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    420 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    399 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    531 micro
Összesen 1882 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    944.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    653 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

  • 1 ek tej (a kenéshez)
  • 1 ek lenmag (vagy szezámmag, chia-mag, zabpehely)

Elkészítés

A tésztához

  1. 200 C-ra előmelegítjük a sütőt. A tepsit szilikonos sütőlappal béleljük ki vagy kiolajozzuk.
  2. A liszteket, a zabpelyhet és az 1 tk magot a sóval elkeverjük.
  3. A meleg vízhez adjuk a cukrot, majd az élesztőt belemorzsoljuk, és felfuttatjuk.
  4. Hozzáöntjük a lisztes keverékhez, és géppel vagy kézzel jól kidagasztjuk a tésztát. Meleg helyen 40-60 percet pihentetjük.
  5. A tésztát hengerré sodorjuk, és 8 felé vágjuk, majd a tésztadarabokból kis gombócokat gyúrunk, és egy fakanál végével lyukat fúrunk a közepükbe.
  6. A szilikonos lappal borított tepsire tesszük őket, és letakarva 20 percig pihentetjük.
  7. Egy nagyobb fazékban vizet forralunk.
  8. 2-3 zsemlét a lobogó forró vízbe csúsztatunk, 20 másodperc (!) múlva megfordítjuk, ezt a felét is hagyjuk 20 másodpercet főni, majd kiemeljük, lecsepegtetjük, és visszarakjuk a tepsire.
  9. Megkenjük a tejjel, megszórjuk a magokkal, és 190 C-ra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Már langyosan tehetjük a reggelizőasztalra.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10326
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elkészítése a bagel-hez hasonló, bár a lisztek miatt kicsit más lesz a végeredmény. :) A chia-mag más néven az aztékzsálya, chia (ejtsd: csia) mag egészségvédő hatása miatt világszerte egyre népszerűbb, kiváló beltartalmi értékeinek köszönhetően: gazdag omega-3 esszenciális zsírsavakban, antioxidánsokban, rostokban és sok létfontosságú aminosavban. A benne lévő hatóanyagok kedvezően befolyásolhatják az olyan állapotokat, mint magas vérnyomás, magas koleszterinszint, szívbetegségek, 2-es cukorbetegség, száraz bőr, ekcéma, sebek esetén. Az agy munkáját segíti, enyhítheti a depressziót, javíthatja a koncentrációt. Csökkentheti a fáradékonyságot. A tésztába azért tettem, mert mint a lenmag is, kicsit helyettesíti a tojást, a tészta jobb állagú lesz.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!