r
Nosalty Logó

Valentin-napi csokitorta tejszínhabbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hajnal
Valentin-napi csokitorta tejszínhabbal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A krémhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Összesen 1192 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A krémhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Összesen 7156 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A krémhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Összesen 345 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    77.1 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1199.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    598 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.1 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    555 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    545 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 1192 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.8 g

Zsír

  • Összesen
    462.6 g
  • Telített zsírsav
    270 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1619 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7197 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    1319 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    506 mg
  • Foszfor
    1675 mg
  • Nátrium
    3589 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    672.7 g
  • Cukor
    495 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    542.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3330 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    160 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    337 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3268 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    770 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    490 micro
Összesen 7156 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 345 kcal

Hozzávalók

A krémhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Elkészítés

A krémhez

  1. A krémhez 100 g kristálycukorral felforralunk 2,5 dl tejet. A maradékot és a pudingport simára eldolgozzuk, hozzáöntjük a forró tejet, és gőz fölött besűrítjük.
  2. Belekeverjük a felaprózott csokoládét, végül a rumot, és hideg vízbe állítva kihűtjük.
  3. A maradék kristálycukorból és a mandulából grillázst készítünk.
  4. A vajat habosra keverjük a reszelt narancshéjjal, majd több részletben hozzáadjuk a csokoládés masszát.
  5. Apiskótalapot3 lapra vágjuk, az alsót megkenjük a krém egyharmadával, megszórjuk agrillázs felével, aztán második lap, krém, maradék grillázs, végül a harmadik lap következik. 3-4 órára hidegre tesszük.
  6. A díszítéshez a tejszínhabot a habfixálóval együtt kemény habbá verjük, és bevonjuk vele a tortánkat.
  7. Tetszés szerint díszítjük tejszínnel, fondanttal és csokival.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4575
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hajnal 2 recept

Ez a Valentin-napi torta természetesen a Szerelmem Valentin-napi meglepetése volt!!!

Hozzávalók

A krémhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!