r
Nosalty Logó

Vadas csirkéből

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
helena26
Vadas csirkéből
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 577 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2309 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 90 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1214.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    607 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    575 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4443 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 577 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    108.9 g

Zsír

  • Összesen
    146.6 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    661 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4856.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    740 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    1325 mg
  • Nátrium
    2428 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1409.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2301 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    509 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17772 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1044 micro
Összesen 2309 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    294 micro
  • β-karotin
    703 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 90 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagyobb fazékban a cukrot karamellizáljuk. Közben lereszeljük a sárgarépát, a zellert és a fehérrépát. Amikor kész a cukor, hozzáadjuk a zöldséget, és átpirítjuk.
  2. Felöntjük a vízzel, belerakjuk a húst , fűszerezzük, és készre pároljuk.
  3. A tejfölt, tejet és a lisztet csomómentesre keverjük, és a kész főtt húshoz adjuk. Egyet forralunk rajta, és kész az étel. Pici citromlével ízesítjük.
  4. Knédlivel vagy zsemlegombóccal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 149
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 44191
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 06.

Ajánló

A férfiaknak párolt gombócot készítettem, magamnak meg zsemlegombócot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Csirkehúsom volt kiolvasztva, de vadast ettek volna a férfiak, sült húsból nem kértek, így a csirkét megvadítottam, és vadas változat lett belőle. Kellemesen meglepődtem, mert finom lett. A vadast így készítette az unokanővérem, aki szakácsként dolgozott az iskolai konyhán. Tőle van ez a vadas változat. Az én anyukám pácolta a húst, igaz Ő vadhúsból készítette. Apám vadász volt, így könnyen hozzájutottunk a vadhúshoz, amit gyerekként annyira nem is kedveltünk, de ez volt! A marhahúst én is pácoltam, ez több időt igényelt, itt tervezni kellett napokkal előtte. Rájöttem, hogy ez a gyorsabb változat is kimondottan finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!