r
Nosalty Logó

Töltött pikáns sertésszelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Robág Etnel
Töltött pikáns sertésszelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 819 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3269 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    62.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1417.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    568 mg
  • Nátrium
    533 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 819 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.3 g

Zsír

  • Összesen
    251.2 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    782 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5668.8 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    718 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    2273 mg
  • Nátrium
    2133 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    1124.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    585 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    272 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    757 mg
  • Retinol - A vitamin:
    573 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 3269 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kiklopfolt sertés tarja szeleteket egyenként előkészítjük: sózzuk,borsozzuk.
  2. Ráterítjük a szelet szalonnát, egyik vége közelébe keresztülfektetjük az uborkát, a hús szeletet feltekerjük.H ústűvel vagy fogpiszkálóval legalább 2 helyen rögzítjük a hús végeit.
  3. Magas falú teflon serpenyőben vagy lábasban a húst elősütjük: az olívaolajat felhevítjük, a tűzről levéve a hússzeleteket az edényben egymás mellett elhelyezzük.
  4. Visszatesszük a közepes lángra és pirítjuk. Pár perc után a hús tekercseket megforgatjuk, a húsok mellé becsúsztatjuk a szeletekre vágott vajat. Aláöntjük a bort, és addig pároljuk vele a húst, míg a bor el nem párolog.
  5. A hús párolása: beletesszük a megtisztított fokhagyma gerezdeket, ráreszeljük a kb. 1/2 szem szerecsendiót, enyhén sózzuk.
  6. Felöntjük a főző tejszínnel, gyenge lángon, fedő alatt kb. 30-35 percig pároljuk.
  7. Mártás készítése: a puhára párolódott húsroládokat az edényből kivesszük, és félre tesszük. A visszamaradt tejszínes mártásba (a tűzről levéve) elkeverjük a mustárt és a majonézt.
  8. Visszatesszük a tűzre és felforraljuk. Kóstolás után, ha édesebbre akarjuk (az uborka és a mustár savanykás íze domináns!), rászórjuk a barna cukrot (lehet kristály is), és elkeverjük benne.
  9. Ha nem sűrűsödött be eléggé a mártás, kis tálkába pár kanállal kiszedünk, kávéskanálnyi ételkeményítővel elkeverve, visszaadjuk a mártáshoz, és a keményítő besűríti.
  10. A hús tekercseket visszahelyezzük a szószba, és a tűzhelyen összerottyantjuk vele.
  11. Főtt, majd tepsiben sütött, vajas burgonyával tálaljuk.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4100
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Robág Etnel 14 recept

Kellene valami húsételt főznöm. Mi van a hűtőben ill. a kamrában? Ez jött ki belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!