r
Nosalty Logó

Spenótos táska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petruska
Spenótos táska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 458 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2742 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 167 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1631.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    1161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1356 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2988 micro
Összesen 458 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.5 g

Zsír

  • Összesen
    62.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9788.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    957 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    1299 mg
  • Nátrium
    6964 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    444.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    845.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1068 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    707 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    621 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8134 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17926 micro
Összesen 2742 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    598 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    425 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    497 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1095 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát készítjük el először. A langyos vízben elkeverjük a sót, cukrot. Utána mehet bele az élesztő, majd a többi. Ha van kenyérsütőgépünk, abban könnyebb elkészíteni. Alaposan kidolgozzuk, lágy tésztát kell, hogy kapjunk. Meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
  2. A spenótot, a villával szétnyomkodott burgonyát, fokhagymát, sót, borsot összekeverjük. Lehet bele füstölt sajtot is tenni.
  3. Ha megkelt a tésztánk, lisztezett deszkán 2 mm vékonyra kinyújtjuk. Próbálkoztam többféle formával, de nekem a nagy fánkszaggató jött be. Kiszaggatjuk a tésztát. Középre kenünk egy adag spenótos krémet.
  4. A széleit jól lenyomkodjuk, sütőpapírral bélelt rácsra tesszük. Hagyjuk kelni addig, míg a sütő bemelegszik.
  5. A tetejét megkenjük tejjel vagy felvert tojással. Reszelt sajttal, szezámmaggal díszítjük.
  6. Szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4102
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 13.

Ajánló

Vendégváró falatoknak is jó, akkor valami mártogatóst is készíthetünk hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos táska
Petruska 61 recept

Valami vacsorának valón gondolkodtam. Ezt rögtönöztem.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!