r
Nosalty Logó

Spekulatius tortácskák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glowaholic
Spekulatius tortácskák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A mandulás tésztakosárkákhoz

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 751 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A mandulás tésztakosárkákhoz

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 9007 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A mandulás tésztakosárkákhoz

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 415 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 751 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    141.7 g

Zsír

  • Összesen
    558.6 g
  • Telített zsírsav
    254 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    178 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    2317 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4878.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    1025 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    704 mg
  • Foszfor
    2433 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    904.7 g
  • Cukor
    447 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    528.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3630 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    346 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    595 micro
  • Kolin:
    1244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3561 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    801 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1462 micro
Összesen 9007 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 415 kcal

Hozzávalók

A mandulás tésztakosárkákhoz

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A mandulás tésztakosárkákhoz

  1. A munkalapon vagy egy nagy tálban szitáljuk össze a szárazanyagokat.
  2. Adjuk hozzá a tojást és apró darabokban a vajat .
  3. A tésztát először morzsolgatva, majd gondosan összegyúrva dolgozzuk össze, hogy lágy, egyenletes tésztát kapjunk.
  4. Osszuk a tésztát háromfelé, és tegyük hűtőbe legalább 4 órára. (Az összegyúrt tészta egyharmadát sütjük ki, a többit két egyenlő részben elrakhatjuk fagyasztóba, vagy más tortácskához felhasználhatjuk.)
  5. A pihentetett tésztát kivajazott tartelette formákban süssük meg félig (kb. 5-6 perc). Sütéshez súlyozzuk le babbal a tésztát, hogy a tortácskák ne deformálódjanak.
  6. Vegyük ki a babot, és süssük készre a tortácskákat (kb. 4-5 perc alatt), majd hagyjuk kihűlni.
  7. A Spekulatius kekszes töltelék elkészítéséhez a tojássárgákat a cukorral keverjük habosra.
  8. Melegítsük fel a tejszínt kicsit, és óvatosan kevergetve csurgassuk bele a tojáskeverékbe.
  9. Gőz fölött főzzük fel a krémet, amíg kissé besűrűsödik.
  10. Keverjük bele a kekszmorzsát a krémbe.
  11. Töltsük bele a krémet a kihűlt tortácskákba, és tegyük kb. fél órára hűvös helyre, míg a krém megszilárdul.
  12. A tetejére a mézes magkeverék elkészítéséhez vágjuk durvára a magokat, és tegyük egy keverőtálba.
  13. Reszeljük bele a narancs héját és a gyömbért.
  14. Keverjük össze a mézzel, és hagyjuk ezt is legalább fél órát pihenni, míg az ízei összeérnek. Majd halmozzuk rá a kihűlt krémre.
  15. Szórjuk meg a tetejüket barna cukorral, és sütőben vagy sárkánnyal karamellizáljuk rá a cukrot, míg az ropogós réteget alkot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6929
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 15.

Ajánló

Karácsonyra, ünnepi vacsorához.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spekulatius tortácskák
Glowaholic 14 recept

Négy textúra: ropogós karamellréteg; ragacsos, mézes magok; hűvös, illatos krém és omlós tészta. Ezt a mennyei karácsonyi sütit egyszerűen megálmodtam aznap este, mikor megvettem a tartelette formácskáimat, amikre már régóta nagyon vágytam. Akinek nincs ilyen formácskája, megsütheti teflon muffintepsiben is, vagy cakkos szélű kerámia piteformában egy nagy tortának (a tészta sütési ideje a formától függően picit eltérhet).  

Hozzávalók

A mandulás tésztakosárkákhoz

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!