r
Nosalty Logó

Sonkás-tormás-sajtkrémes csigák

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Sonkás-tormás-sajtkrémes csigák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 18% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 38% Zsír

hozzávalók a csigákhoz

hozzávalók a mártogatóshoz

Összesen 620 kcal
  • 18% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 38% Zsír

hozzávalók a csigákhoz

hozzávalók a mártogatóshoz

Összesen 2483 kcal
  • 18% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 38% Zsír

hozzávalók a csigákhoz

hozzávalók a mártogatóshoz

Összesen 296 kcal
  • 18% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    835.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 620 kcal
  • 18% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.6 g

Zsír

  • Összesen
    184.3 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3343.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    1401 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    969 mg
  • Nátrium
    853 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    558 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 2483 kcal
  • 18% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

hozzávalók a csigákhoz

hozzávalók a mártogatóshoz

Elkészítés

hozzávalók a csigákhoz

  1. A leveles tésztát megkenjük a tormás krémsajttal úgy, hogy a felső szélén szabadon hagyunk egy másfél-két centis sávot.
  2. A sajtkrémes tésztára rendezzük a sonkaszeleteket, és ráreszeljük a sajt 2/3-át. A szabadon maradt tésztasávot megkenjük tojássárgájával, majd feltekerjük a tésztát.
  3. A tésztarudat 1-1,5 cm keskeny csigákra szeljük, amiket aztán sütőpapírral bélelt gáztepsire fektetünk. A tetejüket megkenjük tojássárgájával, és ráreszeljük a maradék sajtot. 200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük 10-12 percre.
  4. Amíg sülnek a csigák, gyorsan összedobjuk a mártogatóst. Ehhez az alapanyagokat egy kis tálkába tesszük, és csomómentesre keverjük.
  5. Hidegen és melegen egyaránt fogyaszthatjuk, a lényeg, hogy jól tunkoljuk meg a mártogatósban!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 514
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 34924
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ízletes és pikk-pakk összedobható tésztacsigák, amelyek legalább ugyanilyen gyorsan fognak elfogyni.

Hozzávalók

hozzávalók a csigákhoz

hozzávalók a mártogatóshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!