r
Nosalty Logó

Sertés vindaloo

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Sertés vindaloo
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 403 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1608 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 141 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    982.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    428 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 403 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.5 g

Zsír

  • Összesen
    90.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3929.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    1641 mg
  • Nátrium
    1711 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    813.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    430 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 1608 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    405 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mustárolajat egy serpenyőben felhevítjük, amíg elkezd füstölögni, leveszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
  2. A hagymát, fokhagymát és chilit apró kockákra vágjuk. A húst megmossuk, szárítjuk, kockákra vágjuk.
  3. Az olajat közepes hőfokon újra felmelegítjük, hozzáadjuk a hagymát és kb. 6-8 perc alatt üvegesre dinszteljük.
  4. A babérlevelet, szegfűszeget, fokhagymát, kardamont, chilit, római köményt, sót, kurkumát és 1 ek ecetet a hagymához keverünk. Hozzákeverjük a vizet. A serpenyőt lefedjük és kb. 1 percig főzzük.
  5. A sűrített paradicsomot elkeverjük a maradék ecettel, és a fűszeres hagymához keverjük. Hozzáadjuk a húst is, jól összekeverjük.
  6. Felöntjük kb. 250 ml vízzel, -épp csak hogy fedje a húst- felfőzzük. Alacsonyabb hőmérsékletre állítjuk, lefedjük és kb. 60 percig főzzük, míg a hús puha lesz.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5188
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Most kezdek ismerkedni az indiai konyhával, ebben segítségemre van a legújabb szerzeményem: "Currys leicht gemacht". Ha túl sok lemarad a serpenyőben, egy szűrőkanál segítségével szedjük ki a húst, és főzzük a levét magas hőmérsékleten, amíg eléri a kívánt sűrűséget. Végül tegyük vissza a húst és forrósítsuk fel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek