r
Nosalty Logó

Sajttetős töltött karalábé

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Krityó
Sajttetős töltött karalábé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 516 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3100 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1087.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    384.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    192 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4794 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 516 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.9 g

Zsír

  • Összesen
    200.6 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    572 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6523.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    1575 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    558 mg
  • Foszfor
    2587 mg
  • Nátrium
    1643 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.1 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

VÍZ

  • Összesen
    2307.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1117 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    1152 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    565 mg
  • Retinol - A vitamin:
    494 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1336 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 3100 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    818 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, a szalonnát apró kockára vágjuk. Kevés olajon elkezdjük pirítani a szalonnát, majd hozzáadjuk a hagymát, és együtt dinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk, fűszerezzük, beletesszük a tört fokhagymát, majd hozzáadjuk a mexikói zöldségkeveréket, és együtt pároljuk.
  2. Amikor a zöldség megpuhult (és nagyjából a leve is elpárolódott), hozzáadjuk a paradicsompürét, és egyet rottyantunk rajta.
  3. Amíg a darált hús párolódik, megpucoljuk a karalábét, és kivájjuk a közepét, kb. fél centis széleket hagyva (a közepe tökéletes karalábé-krémlevesnek, nem eldobni!)
  4. Egy hőálló tálat vagy tepsit kiolajazunk (akkorát, amibe belefér a 6 karalábé), a karalábékat megtöltjük a raguval, beletesszük a sütőalkalmatosságba, egy nagyon kevés (de tényleg kevés, kb. fél dl) vizet aláöntünk, és fóliával letakarva, előmelegített sütőben kb. 30 percig pároljuk. Ezután levesszük a fóliát - és ha a karalábé megpuhult - reszelt sajttal megszórva, még addig sütjük, amíg a sajt egy kicsit ráolvad, és rápirul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 167
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 32549
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 01.

Ajánló

Köret nélkül könnyű vacsora is lehet.... max egy kis friss zöldség jól passzol hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Krityó 31 recept

Szemtelenül olcsó volt a karalábé, ezért vettem párat. Mindig is izgatta a fantáziámat, hogy milyen lehet töltve. Hát meg kell állapítsam, hogy finom. :) A közepe sem veszett kárba, mert abból fincsi karalábé krémlevest csináltam (recept hamarosan), így egy zöldségből 2 fogást rittyentettem... :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!