r
Nosalty Logó

Ricottafánk narancsmártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mercedes
Ricottafánk narancsmártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A fánkhoz

A narancsmártáshoz

Összesen 976 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A fánkhoz

A narancsmártáshoz

Összesen 3901 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A fánkhoz

A narancsmártáshoz

Összesen 363 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    81.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    76 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 976 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    325.4 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    587 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1922.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    636 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    686 mg
  • Nátrium
    441 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.6 g
  • Cukor
    146 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    477 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    777 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    357 mg
  • Retinol - A vitamin:
    745 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    305 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    724 micro
Összesen 3901 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 363 kcal

Hozzávalók

A fánkhoz

A narancsmártáshoz

Elkészítés

A fánkhoz

  1. A fánk hozzávalóit összedolgozzuk, majd felhasználásig hűtőbe tesszük.
  2. A mártáshoz a narancslevet elkeverjük a cukorral, tejszínnel, hozzáadjuk a vajat, a narancslikőrt. Egy kisebb lábosban feltesszük főni kb 10 percig.
  3. Az étkezési keményítőt egy nagyon kevés hideg vízzel elkeverjük, majd a mártást besűrítjük vele.
  4. A fánkokatadagonként 3-4 db-ot forróolajban megsütjük, mindkét oldalát kb másfél percig, majd szűrőkanállal kiszedegetve, papírtörlőre tesszük.
  5. Tálaláskor a mártásra tesszük a fánkokat, majd porcukorral meghintve, narancsgerezddel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2876
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 11.

Ajánló

16 darab fánkocska lesz belőle, azaz 4 darab jut egy főre. Nagyobb étvágyú családnál duplázhatò a mennyiség.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ricottafánk narancsmártással
Mercedes 302 recept

Ennél a receptnél egy csésze=250 ml.

Hozzávalók

A fánkhoz

A narancsmártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!