r
Nosalty Logó

Répatorta citrommázzal 2. - diós

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Aurélia
Répatorta citrommázzal 2. - diós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A citrommázhoz

Összesen 448 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A citrommázhoz

Összesen 3587 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A citrommázhoz

Összesen 364 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    580 micro
  • β-karotin
    1383 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 448 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    195.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2612.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    711 mg
  • Nátrium
    1398 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    416.7 g
  • Cukor
    209 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1270 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    64 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    4642 micro
  • β-karotin
    11067 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    874 micro
Összesen 3587 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    473 micro
  • β-karotin
    1127 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 364 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A citrommázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Répát finom lyukú reszelőn lereszeljük, a diót durvára vágjuk.
  2. A répát, a diót, a grízt egy tálban összekeverjük, félretesszük.
  3. A réteslisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, a sót egy másik tálban összekeverjük, félretesszük.
  4. A cukrot és az olajat összekeverjük géppel. Hozzáadjuk a tojásokat, addig keverjük, amíg kissé kocsonyás állapotú nem lesz (nagy fordulatszámon kb. 2 perc).
  5. Max. 2 fordulaton hozzákeverjük a lisztes keveréket.
  6. Legvégül a répás-diósat (ne keverjük túl).
  7. A kész masszát félretesszük fél órára, hogy a gríz meg tudja szívni magát.
  8. Addig a kapcsos tortaformát kibéleljük sütőpapírral,kikenjük egy kk olajjal, megszórjuk liszttel.
  9. A masszát a formába simítjuk, megsütjük (tűpróba), abban hagyjuk kihűlni.
  10. Citrommázhoz a tojásfehérjét egy kicsit felverjük (amíg nehezen folyós lesz), de nem habbá!
  11. Beletesszük a citromlét, a porcukrot (a kanálról nehezen folyós legyen). Bevonjuk vele a tortát, és hagyjuk megszáradni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 26355
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 22.

Ajánló

Aki szereti az édes sütiízt egy hangyányi savanykássággal, ami elomlik a nyelvén, amikor beleharap -- na, akkor megtalálta az igazit :-).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Répatorta citrommázzal 2. - diós
Aurélia 5 recept

Számtalan répatorta receptem közül ez egy elronthatatlan, viszonylag olcsó. Mariafoci receptjei között akadtam rá, előbb megsütöttem rétesliszttel, aztán következőnél a dió felét is grízzel helyettesítettem. Sokkal könnyebb, és még magasabb is lett! A citrommázzal akár egy hétig is elvan (ha nem fogy el hamarabb).

Hozzávalók

A tésztához

A citrommázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!