r
Nosalty Logó

Pikáns csirkesaláta koktélparadicsommal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ági78
Pikáns csirkesaláta koktélparadicsommal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
hidegkonyha
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A salátához

Az öntethez

A kiflikarikákhoz

Összesen 635 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A salátához

Az öntethez

A kiflikarikákhoz

Összesen 1270 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A salátához

Az öntethez

A kiflikarikákhoz

Összesen 100 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1049 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    438.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    1024 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    662 micro
Összesen 635 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    55.5 g

Zsír

  • Összesen
    79.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2098.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    585 mg
  • Nátrium
    1000 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    876.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    217 micro
  • β-karotin
    2048 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1324 micro
Összesen 1270 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    412 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

A kiflikarikákhoz

Elkészítés

A salátához

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A húst leszedjük a csontról, és feldaraboljuk kb. 2x3 cm-es darabokra.
  3. A paradicsomot megmossuk, majd a nagyobbakat félbe vagy negyedbe vágjuk. A nagyon aprókat egészben hagyuk.
  4. A jégsalátát megmossuk, majd akkora darabokra vágjuk, mint a húst.
  5. A lilahagymát négy részre vágjuk, majd kb. 2 mm vékonyan felszeleteljük. A zöldségeket és a húst egy nagy tálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk.
  6. Az öntethez valókat alaposan kikeverjük, majd leöntjük vele a salátát, és összeforgatjuk, hogy mindenhová egyenletesen jusson. 10-15 percre a hűtőbe tesszük. (kihagyható)
  7. A kifliket 1 cm-es karikákra vágjuk, egy tepsibe sorakoztatjuk, megcsepegtetjük olívaolajjal. A sütőt grill fokozatra, vagy alul-felül sütésre állítjuk a tepsit a lehető legmagasabbra tesszük a sütőben, és 2-3 perc alatt megpirítjuk a kiflikarikákat. (Így az alja puha marad, és nem szárad ki annyira.) Mindegyiket bedörzsöljük fokhagymával, majd a saláta mellé kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 639
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 26205
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 11.

Ajánló

Egy kis főtt tojással még megbolondíthatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel a konyhában nem veszhet kárba egy grammja sem a jófajta fűszeres sült csirkének, így előfordul, hogy ebben a salátában alakul át néhány comb, szárny vagy néha egy kis csirkemell. Így van ez, ha a megmaradt hús önmagában már nem lenne elég. Egy kis friss salátával, a kertben termett koktélparadicsommal és a fokhagymás kiflikarikákkal kiegészülve kellemes nyári vacsora. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

A kiflikarikákhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek