r
Nosalty Logó

Mediterrán rakott hal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mediterrán rakott hal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Mediterrán rakott hal

Saláta

Összesen 1156 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Mediterrán rakott hal

Saláta

Összesen 2312 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Mediterrán rakott hal

Saláta

Összesen 121 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    89.4 g

Zsír

  • Összesen
    81.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3328.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1332 mg
  • Nátrium
    1353 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    768.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    431 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    225 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    4327 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    2579 micro
Összesen 1156 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    178.8 g

Zsír

  • Összesen
    163.4 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    639 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6657.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    826 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    2664 mg
  • Nátrium
    2705 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1536.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    862 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    30 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    450 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    465 micro
  • Kolin:
    734 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    8655 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    5157 micro
Összesen 2312 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    402 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

Mediterrán rakott hal

Saláta

Elkészítés

Mediterrán rakott hal

  1. A halat felengedjük, majd a felét elrendezzük egy közepes méretű tepsiben. Megszórjuk olívaolajjal, megsózzuk. A sóval vigyázzunk, mert a feta és az olívabogyó is sósak lesznek!
  2. A paradicsomot felvágjuk vékony darabokra, és a felét szétrakodjuk a hal tetején. A fetát felkockázzuk, és a megadott mennyiség felét rászórjuk a paradicsomra. Erre megy az olívabogyó fele, majd bazsalikommal megszórjuk.
  3. A hal maradékát szétterítjük az olívás-fetás-paradicsomos rétegen, majd megismételjük az előbbi műveletet a maradék hozzávalókkal.
  4. A tetejére egy marék durvára tört diót szórunk, és megsütjük. A sütés eltart egy darabig, mert a hal vizet ereszt, és azt el kell, hogy forrja. A vége felé vigyázzunk, hogy oda ne égjen!
  5. A salátához az olívaolajat kiöntjük egy pohárba, hozzáadjuk az egy gerezd zúzott fokhagymát, a bazsalikomot és egy kiskanál mustárt. Összekeverjük, kicsit hagyjuk állni, majd ráöntjük a saláta mixre, és összeforgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1699
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy időben a fagyasztóból éltünk, mivel nem nagyon volt pénzünk minden napra vásárolni. A mélyhűtőben fellelhető volt egy csomag fagyasztott hal, amivel már jó régóta gondolkoztam, hogy mit is kezdjek. A barátom mondta, hogy szívesen enne valami halasat, ezért gyorsan kitaláltam ezt a receptet, körülbelül negyedóra alatt összeütöttem, megsütöttem, és már kész is volt. Azóta akármit főzök, mindig ennek van a legnagyobb sikere nálunk. A recept vegetáriánusoknak is ajánlott, már amennyiben fogyasztanak halat. Én is vegetáriánus vagyok, ezért készítettem halat, de finom lehet akár csirkével is.

Hozzávalók

Mediterrán rakott hal

Saláta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!