r
Nosalty Logó

Mazsolás ricottagombóc vaníliaöntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mazsolás ricottagombóc vaníliaöntettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A gombóchoz

Az öntethez

Összesen 580 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A gombóchoz

Az öntethez

Összesen 2316 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A gombóchoz

Az öntethez

Összesen 152 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1434.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    448 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    574 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 580 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.9 g

Zsír

  • Összesen
    83.6 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5737.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    1793 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1320 mg
  • Nátrium
    2297 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    287.2 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    579 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    905 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    224 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    761 mg
  • Retinol - A vitamin:
    882 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    883 micro
Összesen 2316 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

A gombóchoz

Az öntethez

Elkészítés

A gombóchoz

  1. A tojássárgákat elkeverjük a cukorral, sóval, majd beletesszük a ricottát, darát és a lisztet. Beletesszük a citromhéjat, a mazsolát, és az egészet jól összekeverjük.
  2. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan, hogy ne törjön meg nagyon, a masszába dolgozzuk.
  3. Legalább fél óráig hagyjuk állni, hogy a dara szívja meg magát egy kissé.
  4. Vizes kézzel gombóckákat formázunk, és bő vízben kifőzzük.
  5. Az öntethez a tojássárgákat elkeverjük a cukorral, a keményítővel, csipet sóval és egy kevés tejjel, majd a vaníliás tejhez öntve forrásig főzzük. Ízlés szerint teszünk bele cukrot.
  6. Tálaláskor a gombócokat szórjuk meg fahéjas cukorral.
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 12407
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 23.

Ajánló

Ricottából ne a krémes változatot válasszuk, inkább a túró állagút. Egyébként sima túróval is el lehet készíteni. Kiadós leves mellé második fogásként vagy desszertként is megállja a helyét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már unalmas volt a hagyományos túrógombóc, ezért megpróbáltam egy kicsit feldobni. :)

Hozzávalók

A gombóchoz

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!