r
Nosalty Logó

Marhahúsos töltött palacsinta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
GyurÍnyenc
Marhahúsos töltött palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 1677 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 6702 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 257 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    113.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1634.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    813 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 1677 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158 g

Zsír

  • Összesen
    455.1 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    201 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    157 g
  • Koleszterin
    729 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6538.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    295 mg
  • Kálcium
    902 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    1757 mg
  • Nátrium
    3251 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    486.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1176.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    164 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    395 micro
  • Kolin:
    725 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    621 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1220 micro
Összesen 6702 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    98 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

A panírozáshoz és a sütéshez

Elkészítés

A palacsintához

  1. A finomra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a darált marhahúst. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt fűszerköménnyel.
  2. Mikor már háromnegyedig megpuhult a hús, ízesítjük zúzott fokhagymával, zöldpaprikával, paradicsommal (vagy lecsóval). Megszínezzük őrölt pirospaprikával, majd készre pároljuk.
  3. Hagyományos módon sós palacsintákat sütünk, majd megtöltjük a darált húsos alappal, két szélét behajtjuk, és felgöngyöljük a palacsintát.
  4. Bepanírozzuk, és olajban kisütjük a töltött palacsintákat.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2653
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 11.

Ajánló

Kiválóan illik hozzá vegyesbefőtt, no meg gyertyafény.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Marhahúsos töltött palacsinta
GyurÍnyenc 3 recept

Szerettem volna ezt az alap, húsos-töltött palacsinta ételt a Valentin-napra hangolni oly módon, hogy a tálalásban találom meg ennek a módját. A párolt rizs köretet szív alakúra formáztam, egy kisebb mézeskalács szívformával.

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

A panírozáshoz és a sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek