r
Nosalty Logó

Mákos zserbó 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Mákos zserbó 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 1288 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 6445 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 418 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    71.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2076.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    940 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    664 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.4 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 1288 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.2 g

Zsír

  • Összesen
    357.3 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    128 g
  • Koleszterin
    409 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10381.2 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    4699 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    1273 mg
  • Foszfor
    3318 mg
  • Nátrium
    826 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    737 g
  • Cukor
    376 mg
  • Élelmi rost
    76 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1879 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    427 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1787 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1090 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 6445 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 418 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A mákot megdaráljuk, a citrom héját lereszeljük.
  2. A darált mákot a cukorral és a tejjel elvegyítjük, és lassú tűzön, állandóan kevergetve kb. 10 percig főzzük, majd ízesítjük a citromhéjjal és a fahéjjal. Hűlni hagyjuk.
  3. Amíg a máktöltelék hűl, összeállítjuk a tésztát. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk az élesztős tejet, a szódabikarbónát, a tojássárgáját, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a tejfölt, jól összedolgozzuk.
  4. Az első részt tepsi méretűre (34 x 20 cm) nyújtjuk, kibéleljük vele a tepsit, megkenjük a baracklekvár felével, és arányosan elosztjuk, elnyomkodjuk rajta a máktöltelék felét.
  5. Beborítjuk a másik kinyújtott tésztalappal, amit ismét megkenünk lekvárral, és ráterítjük a máktöltelék másik felét.
  6. Ráhelyezzük a harmadik kinyújtott tésztát, kissé rányomkodjuk, és villával megszúrkáljuk.
  7. Kb. 30 percet pihentetjük, majd előmelegített sütőben 200 C°-on kb. 30 perc alatt szép világos barnára sütjük.
  8. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Amíg hűl a tészta, elkészítjük a mázat. Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk a vajjal együtt.Folyamatosan kevergetve langyosra hűtjük, és egyenletesen elosztva ráöntjük a tésztára.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 194
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 67793
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az idén karácsonykor úgy gondoltam, hogy a szokásos klasszikus zserbó mellett - a Nők Lapja Konyha magazinjából vett ötlet alapján - a mákos zserbót is kipróbálom. A receptet a saját ízlésemhez igazítva kicsit átvariáltam, de egy egész finom sütemény lett a végeredmény.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!