r
Nosalty Logó

Magyaros pogácsa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Magyaros pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1014 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 4056 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 299 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    63.2 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3044.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    417 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    2108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    530 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    449 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    848 micro
  • β-crypt
    233 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 1014 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    114.6 g

Zsír

  • Összesen
    252.8 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    805 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12178.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    1668 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    1702 mg
  • Nátrium
    8431 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    330.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    497.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2120 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    243 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1795 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3393 micro
  • β-crypt
    930 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    420 micro
Összesen 4056 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    900.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 299 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztben elkeverjük a sót, sütőport és a szódabikarbónát, majd belemorzsoljuk a vajat vagy zsírt.
  2. Belekeverjük a kolbászt, sajtot, paprikát és a snidlinget.
  3. A tejföl hozzáadásával könnyen gyúrható tésztát készítünk, szükség esetén adhatunk hozzá kevés tejet.
  4. Az összeállított tésztát 30-40 percig pihentetjük, majd kisodorjuk 2 cm vastagságúra, és kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  5. Tetejüket felvert tojással megkenjük, és megszórjuk sajttal.
  6. A sütőt előmelegítjük 190 fokra, és a pogácsákat kb. 15-20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 547
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 45284
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagymamám szokott régen szódaporos pogácsát sütni, ez az Ő pogácsájának továbbgondolt változata. Tartalmas leves mellé adhatjuk második fogásként , de  sör- és borkorcsolyaként is kínálhatjuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek