Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes zöldborsófőzelék recept

hozzászólások (34)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 191 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 765 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 79 kcal
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (34)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cactuska
Cactuska Thu, 2017-05-04 12:50

Én egy az egyben szoktam csinálni a borsófőzeléket, mint te, csak még több cukrot szoktam beletenni. :) Tényleg igaz az, hogy ahány ház, annyi szokás, mert pl. én el nem tudnám képzelni fokhagymásan a borsófőzeléket, sőt semmilyen hagymával, pedig láttam már ilyen receptet is. Nekem ez az édeskésebb verzió az igazi. :) És én is ételízesítővel szoktam csinálni. :D

kágika78
kágika78 Mon, 2016-09-19 17:04

Ma elkészítettem ezt a receptet, pici változtatással (mert hát ahány ház, annyi szokás :-) ): mivel mirelit borsóm volt, ezért pici oliva olajon kezdtem, víz nélkül párolni a borsót. Én sem használok ételízesítőt, így csak só került bele, meg a receptben ajánlott cukor és petrezselyem ízesítésnek. Szerintem ez egy finom zöldborsó főzelék! Mondom ezt úgy, hogy egyébként nálunk alapjáraton rántással készül, és nincs benne tej. De hát ahogy a hozzászólásom elején már mondtam: ahány ház, annyi szokás! Van aki a zöldborsó főzeléket is fokhagymásan készíti, olvastam már ilyet is. Na és?! Aki mereven ragaszkodik az általa megszokotthoz, az ne kísérletezzen meredeken eltérő verzióval, hisz úgy is csalódás lesz a vége.
A magam részéről nagyon köszönöm ezt a receptet, biztosan máskor is el fogom készíteni - számomra üdítő változatosság az általam eddig megszokottól! :-) Csak ajánlani tudom, nem csak babáknak! :-)

kovacsbmaria
Marika nagyi / kovacsbmaria Fri, 2015-08-14 16:34

Kedves Lolácska!
Már régóta főzök, és nálam a borsó főzelék mindig cukorral készült. Nem habarom, hanem fehér rántást készítek amire kiskanál cukrot ráteszem és karamellízálom. A családom így szereti. A tiéd is finom lehet, mert a cukor sokat javít az ízén. Gratulálok hozzá, még nagyon sokáig készíts, és hosszú életet kívánok hozzá.

Szeke
Szeke Tue, 2015-06-02 12:20

Én már sokszor készítettem, télen fagyasztottból is. Feltét mindig tükörtojás!!

Kis Eprecske
Kis Eprecske Wed, 2015-05-27 12:46

Kedves Lolacska,
Én cukor nélkül csináltam meg a receptedet, és úgy is nagyon finom lett! :)
Köszönöm! :)

shara kán
shara kán Wed, 2014-08-06 18:47

Nagyon finom volt! :) Még párom is jóízűen ette, pedig ő nem annyira szereti a borsófőzeléket. Én annyit módosítottam rajta, hogy a lisztet egy pici tejjel előre elkevertem csomómentesre és úgy öntöttem a borsóhoz, majd rá a többi tejet.
Köszi a receptet.

b-n
b-n Fri, 2013-11-08 10:45

Felnőtteknek is tökéletes! (és finom)

bettianya
bettianya Wed, 2012-09-26 14:10

Én is elkészítettem és nagyon finom lett!! Köszönjük a receptet!!

Alexa1986
Alexa1986 Mon, 2012-09-17 13:06

Ebben a formában még sosem csináltam borsófözeléket,de mindenképp kipróbálom!Köszönöm az ötletet! :)

Laudi22
Laudi22 Mon, 2012-09-03 15:15

Életem első főzeléke, és nagyon finom lett. :) Köszönöm

Lolacska
Lolacska / Lolacska Sat, 2012-06-30 09:19

Kedves Clear!
Mi ételízesítővel szeretünk főzni. Ebből is lehet kapni Na glutamát mentest, bio-t, babáknak valót ill. sómentest, illetve el lehet készíteni házilag is, remek receptek vannak fent itt az oldalon!
Köszönöm, hogy megtiszteltél hozzászólásoddal.

darvin
darvin Sat, 2015-04-25 12:02

Lolácska!Hajrá!Megőrülök attól,hogy mindenki meg akarja mondani a tutit!

191
zöldborsó 0.5 kg
petrezselyem 0.5 csokor
finomliszt 2 evőkanál
ételízesítő 0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
tej 4 dl