r
Nosalty Logó

Krémes rizstorta barackkal és fahéjas-ánizsos körtelekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Haas szakács - Lekváros torták
Krémes rizstorta barackkal és fahéjas-ánizsos körtelekvárral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tortához

A fahéjas-ánizsos körtelekvárhoz

Összesen 1020 kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tortához

A fahéjas-ánizsos körtelekvárhoz

Összesen 6122 kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tortához

A fahéjas-ánizsos körtelekvárhoz

Összesen 167 kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    732.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.8 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 1020 kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.7 g

Zsír

  • Összesen
    153.1 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4395.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    1727 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    1251 mg
  • Nátrium
    946 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1108.5 g
  • Cukor
    592 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

VÍZ

  • Összesen
    1453.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    771 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1316 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    694 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    927 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1215 micro
Összesen 6122 kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

A tortához

A fahéjas-ánizsos körtelekvárhoz

Elkészítés

A tortához

  1. A rizst lábasba töltjük, a tejet ráöntjük, a vanillincukorral ízesítjük, és kevergetve felforraljuk. Ezután kis lángon, félig lefedve 40 percig főzzük, néha megkeverjük, majd a tűzről levesszük, és hagyjuk kihűlni.
  2. A cukrot a fölaprított barackkal és a tejszínnel összeturmixoljuk. A barackos tejszínt a rizzsel összekeverjük, majd a vízgőz fölött fölolvasztott fehér csokoládét is beleforgatjuk. Ezután egy kerek tortaformába simítjuk, és letakarva jól behűtjük.
  3. Tálaláskor a rizstortát a formából kivesszük, a már előzőleg elkészített fahéjas-ánizsos körtelekvárból kiveszünk kb. 50 dkg-ot, és a tetejére simítjuk, végül vágott pisztáciával megszórjuk.

A fahéjas-ánizsos körtelekvárhoz

  1. A fent leírt alapanyag mennyiségből 1,75 kg lekvár készül, a tortához ebből 8 evőkanál lekvár szükséges.
  2. A körtét megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk.
  3. Az ánizst 2 dl vízbe dobjuk, és kis lángon kb. 20 percig főzzük. Ezután az ánizst kidobjuk, az illatos kivonatot félretesszük.
  4. A cukrot kis lábasban karamellizáljuk, a körtét rádobjuk, a fahéjjal fűszerezzük, az ánizs kivonatot ráöntjük, majd a zselésítőt is hozzáadjuk, és kis lángon 45 percig főzzük.
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2999
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 30.

Ajánló

Amikor a meggylekvárhoz a karamellt készítjük, ügyeljünk rá, hogy amikor a cukor elkezd olvadni ne kevergessük, csak hagyjuk magától karamellizálódni. Ha belekeverünk csomós lesz és a cukor rátapad a keverő kanálra, ahonnan csak nagyon nehezen lehet eltávolítani.      

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krémes rizstorta barackkal és fahéjas-ánizsos körtelekvárral
Haas szakács - Lekváros torták 10 recept

A fahéjas-ánizsos körtelekvárral  megbolondított rizstorta különleges ízvilága tökéletes választás akár egy nyáresti szülinapi party desszertjeként is.

Hozzávalók

A tortához

A fahéjas-ánizsos körtelekvárhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!