r
Nosalty Logó

Kolbászos-csicseriborsós-sütőtökös ragu

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Kolbászos-csicseriborsós-sütőtökös ragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 599 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2399 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1066.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    464 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    584 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    597 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    876 micro
  • β-karotin
    4743 micro
  • β-crypt
    3645 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 599 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    112.5 g

Zsír

  • Összesen
    81.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4264.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    590 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    508 mg
  • Foszfor
    1247 mg
  • Nátrium
    1857 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    324.2 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    848.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2334 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2389 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3503 micro
  • β-karotin
    18970 micro
  • β-crypt
    14578 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    344 micro
Összesen 2399 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    232 micro
  • β-karotin
    1255 micro
  • β-crypt
    964 micro
  • Likopin
    726 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Aki nem tud konzervet szerezni, annak több dolga van sajnos, pár órára beáztatni és hosszasan főzni a csicseriborsót, amíg megpuhul. (Ha konzervvel dolgozunk, akkor ezt mind kihagyhatjuk szerencsére.)
  2. Meghámozzuk, és felkockázzuk a sütőtököt 2 x 2 cm darabokra. Só, bors és pici olaj rá, és megsütjük. Akkor jó, ha már puha és egy kicsit meg is pirult, van egy kis sült kéreg a kockákon.
  3. Ezalatt minden mást felaprítunk, hagymát, fokhagymát, kolbit.
  4. A csicseriborsóról leöntjük a levet (én addig mosogattam, amíg a héját is ledobta, azt is elöntöttem, így gusztusosabb).
  5. A hagymát olajon megdinszteljük, hozzáöntjük a fokhagymát, paradicsomot, csicseriborsót, fűszereket és főzögetjük. Ha túl sűrű és még nem főtt meg, adhatunk hozzá vizet, lényeg, hogy addig főzzük, amíg minden finomra megpuhul.
  6. Ha kész hozzákeverjük óvatosan a megsült tököt, majd kb felét kimérjük, és egy másik edényben botmixerrel összetörjük. Visszatesszük a tűzre, a kolbászt bele, picit ezzel még főzzük, hogy ízesedjen tőle. Kóstoljuk, fűszerezzük ha még kell, és kész.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3172
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 03.

Ajánló

Szerintem nagyon guszta, ha sok kis csicseriborsó és kolbi, meg tökdarab marad egyben, de lehet, hogy valakinek jobban tetszik az egész összeturmixolva... (pl öcsémnek) Kíváncsian várom majd a véleményeteket, kinek hogy tetszik jobban, ha majd elkészítettétek. Friss kenyérrel fogyasztandó, jó étvágyat kívánok hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom, szerintem igazi téli egytálétel, ami kellemesen átmelegíti a testet és a lelket. Kellemes benne a sütőtök édessége, és a csicseriborsó ropogóssága, és persze a fűszerezés, a jóféle kolbászíz is. Egy helyi étteremben ettem hasonlót, illetve csak ettem volna, ha a fiacskaim nem ették volna el előlem az egészet... Ezért gondoltam, megpróbálom én is elkészíteni. Kicsit macerás elkészíteni, de nagyon megéri szerintem a fáradtságot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!