Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kávés-gesztenyés kocka recept

hozzászólások (14)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A tésztához

A krémhez

A tetejére

összesen: 486 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 8 adag *

A tésztához

A krémhez

A tetejére

összesen: 3879 kcal

energiatartalom / 100 g *

A tésztához

A krémhez

A tetejére

összesen: 258 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nati
nati Fri, 2016-01-15 22:32

Szerintem én is kipróbálom,csak a mama bevált csokimázát teszem rá.És én is sima liszttel csinálom.A Hulala-ban teljesen megbízok.Kicsit drága,de ha már sütök,legyen jó :) És a gyerekeim imádják a házisütit :)

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Sun, 2011-12-11 12:39

Szia Ági! Elkészült a süti! Naqgyon finom lett. Sajnos nem ment minden olyan simán. A Graham-liszttől kicsit féltem, mert még sütihez nem használtam, de nem csalódtam, ízletes és szép magas lett. A krémmel viszont meggyűlt a bajom a fránya tejszín miatt. Nem tudom, mit csinálnak a tejszínnel, de nyilván nagyon lefölözik róla a zsírt, mert egyáltalán nem verődik fel, nem számít, h. a hűtőből vettem elő és hideg edényben vertem fel. Egy újabb adag zacskónyit pedig majdhogynem vajjá köpültem, mert kipróbáltam a botmixeres habverést a késes tartozékkal. Jó csomós lett, a kukában végezte. Végül a fel nem verődöttet használtam fel, és emiatt főzött krém jellege lett, nem olyan habos, mint a tiéd. Persze az ízén ezt mit sem változtatott. Én még tettem bele egy kis cukrot, mert kevésnek éreztem a gesztenyemassza édességét, de ez csak ízlés vagy fogyókúra dolga. Köszi a receptet, ez is bekerül a családi sütik közé! Szép vasárnapot, puszi: Gabi

coffmano
coffmano Mon, 2012-02-06 20:48

Szia Gabi!
Én még nagyon kezdőként használtam csak a csomagos ill. zacskós állati tejszíneket , de mindig befürödtem velük.A következő lépés a növényi tejszín volt de ott is voltak rosszabb minőségűek:Parmalat, Mizo, Milli ;de ami a legjobban bevált (független attól hogy hány % zsírt tartalmaz), a Hulala és a Meggle.Ez utóbbi olcsóbb mint az előző és hamarabb felverődik( elég hozzá a robotgép), sokáig megtartja formáját mert nagyon tömörré lehet felverni és nem kell hozzájuk fixáló sem.Remélem tudtam ezzel valamit segíteni.További jó sütögetést.

Üdvözlettel:Zsuzsi

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Sun, 2011-12-11 13:10

Szia Gabi! Köszönöm, hogy megírtad!
Sajnálom, hogy meggyűlt a bajod a fránya tejszínnel, de azért örülök, hogy a végeredmény tetszik.
Ezek szerint mégiscsak számít, hogy milyen a habtejszín. Az a baj, hogy már túl sok félét lehet kapni, és az ember nem is tudja melyik az igazi. Pedig a tejszín habbá verésének én is ezeket a trükkjeit tudom. Tanácstalan vagyok zacskós-tejszín ügyileg, mert dobozosat szoktam venni, de az biztos, hogy ha lehet, akkor közel 30%-os zsírtartalma kell, hogy legyen. Úgy látszik mégis a Hulala lesz az igazi. Én még Milli-t szoktam venni, de sajnos az is gyorsan megereszkedik, habfixáló ide vagy oda, azt azért nem ajánlottam. Ha esetleg legközelebb kipróbálod a Hulalát, nem fogsz csalódni. Elektromos habverővel pár perc alatt tuti kemény hab lesz belőle. Tisztára, mintha jutalékot kapnék, ha reklámozom, pedig nem!:) Én sem régóta ismerem, párom anyukájánál láttam, hogy ezt használja sütikhez. Igen, a cukor szabadon variálható. Sajnos én egyéb okok miatt nem ehetek túl cukros dolgokat, ezért próbálok a lisztekkel is variálni.
Nektek is további szép vasárnapot! Puszi: Ági

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Fri, 2011-12-09 14:35

Ágikám, ez lesz a vasárnapi süti! A homlokomra csaptam, amikor eszembe jutott, h. a mélyhűtőben van 2 adag gesztenyemassza, mert emlékeztem rá, h. neked van egy gesztenyés recepted. Most sort kerítek rá és majd beszámolok az eredményről. Én rendes tejszínnel fogom készíteni, de sztem ez részletkérdés. Puszi: Gabi

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Fri, 2011-12-09 15:20

Szia Gabi! Örülök, hogy elkészíted! Én épp a kukoricadarás kenyereden gondolkodtam!!!
Remélem ízleni fog. Szerintem sem sokat számít, hogy milyen a tejszín.
Én a "hulalát" csak azért szeretem, mert jó masszív habot ad.:) Meg a múltkor akciós volt:), néha az sem hátrány. Jó hétvégét nektek! Puszi: Ági

bumi
bumi Sun, 2011-11-06 17:02

Szia , irtó jól néz ki , meg szeretném sütni. Lenne egy kérdésem, ha graham lisztem nincs itthon akkor sima rétes lisztel helyettesíthető? vagy sima fehér lisztel? Köszi. puszi.

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Thu, 2011-11-10 16:45

Szia bumi!

Bocsánat a késői válaszért, de nem kaptam meg az értesítőt az üzenetedről...
Szerintem sima fehér liszttel nyugodtan helyettesítheted. A réteslisztről nem tudok nyilatkozni:)
Üdv:Ági

csato
csato Sun, 2011-11-06 16:21

Szia!
Osztom az előző véleményt!Na ettől is fogok dagadni!:)
üdv Csató

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Sun, 2011-11-06 16:18

Szia Ági! Nagyon jól néz ki ez a süti! Gratulálok a recepthez! Kíváncsi vagyok az ízére, úgyhogy el is mentettem. Köszi! Üdv: Gabi

486
vaj 5 dkg
tojás 2 db
cukor 17 dkg
tej 2.5 dl
sütőpor 1 csomag
finomliszt 15 dkg
graham-liszt 15 dkg
őrölt kávé 1 ek
gesztenyemassza 25 dkg
növényi habtejszín 200 ml
kávé 0.5 dl
zselatinfix 1 ek
étcsokoládé 8 dkg
vaj 1 ek
napraforgó olaj 0.5 ek