Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Jiaozi - kínai hússal töltött batyuk recept

hozzászólások (3)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A tésztához

A töltelékhez

A mártogatáshoz

összesen: 461 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

A tésztához

A töltelékhez

A mártogatáshoz

összesen: 1843 kcal

energiatartalom / 100 g *

A tésztához

A töltelékhez

A mártogatáshoz

összesen: 144 kcal
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koszider
koszider / Koszider Mon, 2013-02-11 01:02

A kínai csajok (pontosabban pekingiek, mert azért Kína eléggé nagyobbacska) vízben kifőzték és nem sütötték a jiaozit. (Méghozzá nagyon érdekesen, beletették a forró vízbe, ha újra forrt, öntöttek rá 1 bögre vizet és újra felforralták - ezt 3x kellett megismételni és akkor volt kész.) Mindenfélével töltik, amit csak el lehet képzelni és az ecetes szotyakba mártogatva eszik - baromi jó egyébként.
Ez nem kritika, csak alternatíva.
Koszider

461
finomliszt 30 dkg
víz 250 ml
kínai kel 100 g
darált sertéshús 230 g
zöldhagyma 1 db
szójaszósz 1 teáskanál
sherry 1 teáskanál
kukoricakeményítő 1 csapott ek
gyömbér 1 kk
szezámolaj 8 csepp
napraforgó olaj 2 ek
szárnyas alaplé 2.5 dl
szójaszósz 2 teáskanál
ecet 2 teáskanál
chiliolaj 2 teáskanál