r
Nosalty Logó

Hagymás-tejfölös lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Hagymás-tejfölös lepény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2834 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 5666 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 222 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    67.6 g

Zsír

  • Összesen
    179.9 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    379 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3970.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    1138 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    1033 mg
  • Nátrium
    1491 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    546 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    900 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    472 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    649 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2995 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4651 micro
Összesen 2834 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    135.2 g

Zsír

  • Összesen
    359.7 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    758 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7941.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    2275 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    2067 mg
  • Nátrium
    2982 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    471.4 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1092.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1800 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    944 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    652 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1298 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5990 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9302 micro
Összesen 5666 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    361 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet a sóval összekeverjük, beleöntjük a felfutott élesztőt, a tejfölt, az olajat, apránként a vizet és jól összedolgozzuk.
  3. Ha jó szuszogós, letakarjuk konyharuhával, és meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  4. Közben elkészítjük a feltétet: A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és kevés zsíron megpirítjuk. A hagymát félkarikákra vágjuk és hozzátesszük a szalonnához, dinszteljük, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a petrezselymet. Hozzátesszük a tejfölt, összerottyantjuk, és félretesszük.
  5. A megkelt tésztát lazán átgyúrjuk, még 10 percig pihentetjük.
  6. Nagy kiolajozott tespsin egyenlő vastagságban szétterítjük, és 240 fokos előmelegített sütőbe tesszük, míg el nem kezd pirosodni a teteje.
  7. Ekkor kivesszük, megkenjük a feltéttel, vastagon megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokon pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 48
  • Össznézettség: 19092
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szaporítható a feltét konzerv zöldborsóval, úgy is nagyon finom! Én ki szoktam öblíteni a borsót a saját levétől.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!