r
Nosalty Logó

Gránátalmás alagút

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
liquorice
Gránátalmás alagút
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A piskótához

A karamell krémhez

A töltelékhez

Összesen 549 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A piskótához

A karamell krémhez

A töltelékhez

Összesen 5474 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A piskótához

A karamell krémhez

A töltelékhez

Összesen 264 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 549 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.8 g

Zsír

  • Összesen
    387.4 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1476 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2482.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    585 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    1037 mg
  • Nátrium
    587 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412.1 g
  • Cukor
    324 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    607.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1573 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    273 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    956 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1553 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1477 micro
Összesen 5474 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A karamell krémhez

A töltelékhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta:
  2. Első lépésként apiskótátkészítjük el, amihez a tojássárgájátésfehérjét különválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, amibefokozatosan kanalazzukbele a cukrot, miközbenfolytatjuka felverést. Ugyanígy óvatosan, felverés közbenadagoljuk a kemény habba a tojássárgáját.
  3. Külön tálban összekeverjük a lisztet aszódabikarbónával. Legjobb, ha beleszitáljuk a lisztbe, hogy minél jobban eloszlassuk!
  4. A szódabikarbónás lisztet hozzászórjuk a felvert tojáshabhoz, és jól elkeverjük benne úgy, hogy a hab ne törjön össze.
  5. Sütőpapírraoszlatjuk az így kapott krémet, kicsit megrázzuk, hogy minél egyenletesebb legyen a massza. Előmelegített sütőben 200°C-on30 percig sütjük.
  6. Ha kész, akkoregy tiszta, bevizezettkonyharuhát teszünk a sütőpapírral együtt felemelt piskóta alá, és szorosan feltekerjük. Hűlni hagyjuk, majd kitekerjük, és elválasztjuk a sütőpapírtól.
  7. Karamell:
  8. Akaramellszósza piskóta ízesítéséül fog szolgálni a szokásos lekvár helyett. Hogy ne égessükoda, lassú tűzön, vízgőz felettolvasztjuk össze a karamell hozzávalóit, amit addig forralunk és kevergetünk,míg teljesen folyós állagúvá nem válik, nem marad szemcsés.
  9. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd a szétterített piskótáraoszlatjuk. Szorosan feltekerjük, és szép, kb. egy ujjnyi vastagságúszeletekre vágjuk fel.
  10. Töltelék:
  11. Atöltelékhez összekeverjük a mascarpone krémet, porcukrot és avaníliás cukrot.
  12. Kevés citromhéjat, továbbá7kocka fehér csokit reszelünka krémbe. Jól összekeverjük.
  13. A gránátalmákat szakszerűen felnyitjuk: a tetejüketkéssel körbevágva eltávolítjuk, majd a magvak közti sárgás vonalak mentén hosszanti irányban kicsit bevagdossuk, és minthanarancsgerezdeket választanánk szét, a közepébe nyomjuk a nagyujjunkat, és széthúzzuk az így kapott bevágott szeleteket. A magvakat óvatosan szedjük ki, hogy ne törjenek szét, és sárga rész se kerüljön közéjük. Kicsit fröcskölős művelet, a fehér felületek szép élénkpiros-lilás színt kaphatnak.
  14. Óvatosan keverjük a magvakat a mascarpone krémbe.
  15. A habtejszínt kemény habbá verjük fel, és anélkül, hogy túlságosan megtörne, keverjük össze a gránátalmás krémmel.
  16. Tálalás:
  17. Őzgerincformába tegyünk folpack-ot. Béleljük ki szorosan a formát apiskóta szeletekkel.
  18. Öntsük bele a gránátalmáskrémet,oszlassuk el, majd a maradék piskóta szeletekkel fedjük be a krémet. Később ez lesz majd a talpa.
  19. Hagyjukmegdermedni a hűtőben, majd az őzgerincet hirtelen mozdulattal fordítsuk fel, és már szeletelhetjük is a süteményt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1545
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 24.

Receptkategóriák

Gránátalmás alagút
liquorice 2 recept

Kedvenc sütim, a barackos alagút ihlette a receptet. Nem akartam valami kegyetlenül édes süteményt csinálni a karamell és tejszín felhasználásával, ezért összeházasítottam őket egy különleges, hazánkban kissé talán mellőzött, savanykás gyümölccsel: a gránátalmával. Az eredmény egy nagyon könnyed, selymes, kérek-még sütemény lett. A leírástól ne tessék megijedni, egyáltalán nem olyan bonyolult, mint azt a kisregény mennyiségű szöveg sugallja. Csupán a biztos siker érdekében részleteztem ennyire! Jó étvágyat!

Hozzávalók

A piskótához

A karamell krémhez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!