r
Nosalty Logó

Emeletes rumtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
B.H.Leila
Emeletes rumtorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A vaníliás tésztához

A kakaós tésztához

A vaníliakrémhez

A csokoládéöntethez

A rumos öntethez

A díszítéshez

Összesen 580 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A vaníliás tésztához

A kakaós tésztához

A vaníliakrémhez

A csokoládéöntethez

A rumos öntethez

A díszítéshez

Összesen 6962 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A vaníliás tésztához

A kakaós tésztához

A vaníliakrémhez

A csokoládéöntethez

A rumos öntethez

A díszítéshez

Összesen 240 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 580 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.4 g

Zsír

  • Összesen
    367.5 g
  • Telített zsírsav
    202 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    2674 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4194.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    1110 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    1563 mg
  • Nátrium
    1077 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    632.2 g
  • Cukor
    439 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1251.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3258 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    489 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    1547 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    556 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2472 micro
Összesen 6962 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

A vaníliás tésztához

A kakaós tésztához

A vaníliakrémhez

A csokoládéöntethez

A rumos öntethez

  • 2 dl víz
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 dl rum (ha gyerekeknek készül a torta, akkor fél rumaroma 2 dl vízben feloldva)

A díszítéshez

Elkészítés

A vaníliás tésztához

  1. A vaníliás piskóta elkészítése:
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből - fokozatosan hozzáadva a cukrot és a vaníliás cukrot - kemény habot verünk. Ezután, tovább verve a habot, egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat is.
  3. A lisztet laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabba.
  4. A tésztából egy sütőpapírral bélelt tepsire egymástól kb. 5 cm távolságra habzsákból kb. 3 cm széles csíkokat nyomunk a tepsi egyik végétől a másikig. A csíkokat előmelegített sütőben 200 fokon aranybarnára sütjük.
  5. A megsült piskótacsíkokat kihűtjük. A csíkok sütését addig ismételjük, amíg az összes tészta el nem fogy.
  6. A kakaós piskóta elkészítése:
  7. Sütőpapírból 3 akkora négyzetet vágunk, hogy bőven ráférjen egy 24-26 cm átmérőjű kör. A sütőpapírdarabokon körberajzoljuk a tortaformánkat. A sütőpapírokat ezután félretesszük.
  8. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből - fokozatosan hozzáadva a cukrot - kemény habot verünk. Ezután, tovább verve a habot, egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat is.
  9. A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral, és laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabba.
  10. Elővesszük a félretett sütőpapírdarabokat.
  11. Az első sütőpapírdarabot egy tepsibe fektetjük, aztán a tésztából egyenletesen vastag, kb. 1 cm magas korongot kenünk a sütőpapírra a rárajzolt kört kitöltve. A tepsit a tésztakoronggal az előmelegített sütőbe tesszük, és a piskótát megsütjük.
  12. Amíg az első lap sül, előkészítjük a következő tésztakorongot ugyanúgy, mint az elsőt: egy tepsibe fektetjük a sütőpapírt, a rárajzolt körbe kenjük 1 cm magasan a tésztát. Amikor az első lap megsült, a másodikat tesszük a sütőbe. A harmadik tésztakoronggal ugyanígy járunk el.
  13. A megsült lapokat félretesszük.
  14. Vaníliakrém és öntetek:
  15. A vaníliakrémhez a pudingporból a tejjel és a cukorral jó sűrű pudingot főzünk. Amikor megfőtt, belekeverjük a vajat.
  16. A csokoládéöntethez a hozzávalókat a rum kivételével forrásig hevítjük. Aztán levesszük a tűzről, belekeverjük a rumot, és félretesszük.
  17. A rumos öntethez szintén felforraljuk a rum kivételével a hozzávalókat. A keveréket három percig együtt forraljuk, aztán levesszük a tűzről, hozzáöntjük a rumot, és félretesszük.
  18. A torta összeállítása
  19. Előkészítünk egy kerek kapcsos tortaformát.
  20. Beleteszünk egy vékony barna piskótakorongot.
  21. Erre rákenjük a csokoládéöntet egyharmad részét, majd a vaníliakrém felét.
  22. A sárga piskótacsíkokat kisebb (3-4 centis) darabokra tépkedjük, és az összetépkedett piskóta felét minél szorosabban a vaníliakrémre rakosgatjuk. Ezt megöntözzük a rumos öntet felével.
  23. Ezután megint egy barna piskótakorong, csokiöntet, vaníliakrém, majd a megmaradt összetépkedett sárga piskóta következik. Ezen elosztjuk a rumos öntet másik felét. Rálocsoljuk a csokoládéöntet megmaradt részét. Aztán beborítjuk a megmaradt harmadik barna piskótakoronggal.
  24. Az így összeállított tortát jól lenyomkodjuk, hogy jól összetömörüljön. (Legjobb, ha valami súlyt teszünk rá, és lenyomtatjuk.)
  25. Közben a tejszínből a cukorral és a habfixálóval kemény habot verünk. Belekeverjük a rumot, és bevonjuk vele a tortát. (Ha nem közvetlen fogyasztásra készül a torta, hanem szállítani kell, azt javaslom, hogy hagyományos tejszín helyett Hulala növényi tejszínhabbal vonjuk be.)
  26. A torta tetejét csokoládéforgáccsal és cukorgyöngyökkel díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9814
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 31.

Ajánló

Szülinapra, évfordulókra, bármilyen ünnepi alkalomra.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
B.H.Leila 1 recept

Ezt a sütit még Füreden kóstoltam a Bergmann cukrászdában. Nekem nagyon ízlett, és eldöntöttem, hogy a receptjét megszerzem. Ismerősöm segített a receptet felkutatni, így most közzéteszem, hátha másoknak is megtetszik. Ez egy tényleg nagyon rumos torta. De nem tanácsolnám a rum mennyiségének lecsökkentését, mert attól az egész torta éppen a lényegét veszítené el. Aki nem akar alkoholos édességet enni, inkább pótolja a rumot jó minőségű rumaromával. De az erősen rumos íz mindenképpen szükséges ehhez a süteményhez. Kicsit macerás az elkészítése, de aki szereti a krémeset és a rumosat, annak nagyon ajánlom. Fogyasztás előtt jó egy nappal előtte megcsinálni, hogy összeérjen, díszíteni pedig ráér a fogysztás napján is. Nem kell megijedni, először úgy néz ki a torta a sok öntettől, minha tocsogna és szét akarna folyni. De másnapra beszívja, és isteni finom. Nem szabad kispórolni semmit sem, és az öntet mennyiségét sem kell lecsökkenteni. A férjemnek nagyon ízlett. Díszíteni mindenki egyénileg úgy díszíti, ahogy neki tetszik. Nekem nem volt dekorcukrom, az most lemaradt.

Hozzávalók

A vaníliás tésztához

A kakaós tésztához

A vaníliakrémhez

A csokoládéöntethez

A rumos öntethez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek