Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Emeletes rumtorta recept

hozzászólások (4)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A vaníliás tésztához

A kakaós tésztához

A vaníliakrémhez

A csokoládéöntethez

A rumos öntethez

  • 17 g víz0 kcal
  • 8 g cukor32 kcal
  • 8 g vaj60 kcal
  • 25 g rum (ha gyerekeknek készül a torta, akkor fél rumaroma 2 dl vízben feloldva)58 kcal

A díszítéshez

összesen: 580 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 12 adag *

A vaníliás tésztához

A kakaós tésztához

A vaníliakrémhez

A csokoládéöntethez

A rumos öntethez

  • 200 g víz0 kcal
  • 100 g cukor387 kcal
  • 100 g vaj717 kcal
  • 300 g rum (ha gyerekeknek készül a torta, akkor fél rumaroma 2 dl vízben feloldva)693 kcal

A díszítéshez

összesen: 6962 kcal

energiatartalom / 100 g *

A vaníliás tésztához

A kakaós tésztához

A vaníliakrémhez

A csokoládéöntethez

A rumos öntethez

  • 6.9 g víz0 kcal
  • 3.4 g cukor13 kcal
  • 3.4 g vaj25 kcal
  • 10.3 g rum (ha gyerekeknek készül a torta, akkor fél rumaroma 2 dl vízben feloldva)24 kcal

A díszítéshez

összesen: 240 kcal
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Soltesze
Soltesze Fri, 2011-12-30 17:02

Kedves "cukrásztársnőim" !

Jelentem a tortát elkészítettem...és nem bántam meg. Megosztanám észrevételeimet veletek :-)
Előljáróban annyit, hogy karácsony előtt nézelődtem a weboldalon, és a kategóriák szerinti nehéz sütik között kezdtem el keresgélni csupán kíváncsiságból. Milyen lehet a nehéz? Mi számít nehéznek? 5 évvel ezelőtt számomra egy kelt tészta is nehéznek bizonyult, ma már boldogan készítek húsvéti fonottas kalácsot. Szóval rátaláltam erre a receptre. Ahogy olvastam a recept sztoriját, meg kell mondjam felcsillant a szemem, hiszen a Bergmann cukrászat süteményeit ismerem, így egy onnan származó recept csak mennyei lehet. Ennek tudatában álltam neki nagy örömmel a torta elkészítéséhez. Én úgy kezdtem el, hogy összeírtam és összeadtam minden hozzávalót, nehogy valami is kimaradjon a rengeteg összetevőből. Aztán szépen mindent kimértem külön-külön. Tehát lett egy kupac összetevő a vanílilás tésztához, a csokis tésztához....szépen mindent kimértem, felcímkéztem, és félretettem. A címkézés azért volt számomra fontos, mert a végén annyi "kupac" lett, hogy hosszas keresgélés után találtam meg, hogy melyik a kakaós tészta "összetevőkupaca". Szóvak a konyhapultom 6 féle "összetevőkupaccal" volt tele. És így, hogy minden meg volt, elkezdhettem a sütigyártást. Mindjárt az elején fejtörést okozott a vaníliás tészta. Habzsákba piskótatésztát tenni, majd kinyomni? Hát az kifolyik, meg szét terül! És milyen habzsákvéget tegyek rá? Na hát a tapasztalat az lett, hogy kifolyik a habzsákból, ügyesnek kell lenni, hogy a tepsibe menjen, de kivitelezhető. Elterülni viszont nem terül el, és tök mindegy milyen habzsákvéget teszel rá, mert szétfolyik. A következő dolog a kakaós piskóta készítése volt. Milyen sütőpapír? Milyen technika óra? Kivágjam, meg kört csináljak a négyszögből? Nem is értettem...fogtam a kapcsos tortaformát, kisütöttem abban. Ugye 3 lap kell 4 tojásból, és 1 cm vastagságú tésztát kell készíteni. Hát ez nekem sehogy nem jött össze. Szerintem azt is 6 tojásból lehetne csinálni, mert olyan papírvékonyságú, hogy a tortában nem oszt, nem szoroz. Aztán még a rumról. Én nem aromával csináltam. 2 szelet után igencsak mosolygós kedvem lett :-) Összegezve: én nem a nehéz kategóriába sorolnám a tortát, hanem a pepecsesbe. Nem nehéz, csak tényleg pepecselős meló. Ha kimérsz mindent előre, ahogy leírtam, rengeteg időt spórolhatsz vele. Én kb1,5 óra alatt készvoltam vele díszítés nélkül. Ja! A díszítés! Teljesen felesleges 4 dl tejszínt venni. Szerintem 2,5-3 dl is bőven elég a díszítéshez. Nem sajnáltam, de így is rengeteg maradt a végén. Jó sütést Mindenkinek! Érdemes megcsinálni. Igazi cukrászdai kinézete van, és nagyon finom!

bartaleila
B.H.Leila / bartaleila Fri, 2011-11-04 09:39

Szia Dorka!
Bocs a késői válaszért.
Természetesen jó sima lisztből is.
Úgy is nagyon finom.
Viszont én nem ezzel a címmel töltöttem fel a tortát.Az eredeti címe:Morgan Kapitány rum tortája
De így sem rossz

DorkaFóka
DorkaFóka Mon, 2011-10-31 14:07

Nagyon jól hangzik, feltétlenül elkészítem a közeljövőben! :) Csak az lenne a kérdésem, hogy mindenképpen csak réteslisztet használjak, vagy jó fele-fele arányban is a sima liszttel?

580
tojás 6 db
rétesliszt 6 púpozott ek
cukor 5 ek
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 4 db
rétesliszt 4 evőkanál
cukor 4 dkg
cukrozatlan kakaópor 0.5 ek
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 4 dl
cukor 5 dkg
vaj 10 dkg
cukor 10 dkg
víz 1.5 dl
napraforgó olaj 3 ek
cukrozatlan kakaópor 2 csapott ek
rum 2 ek
víz 2 dl
cukor 10 dkg
vaj 10 dkg
rum 3 dl
habtejszín 4 dl
cukor 5 dkg
habfixáló 2 csomag
rum 2 ek