r
Nosalty Logó

Csőben sült spárga tésztaágyon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csőben sült spárga tésztaágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 547 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2187 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1172 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    222 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    979 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1371 micro
Összesen 547 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    106.6 g

Zsír

  • Összesen
    57.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    526 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4688.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    1278 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    1147 mg
  • Nátrium
    1739 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    289.1 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    444.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    728 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    886 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1037 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    399 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    3918 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5484 micro
Összesen 2187 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott spárgát megtisztítjuk, összedaraboljuk 2-3 cm-s darabokra, és 10-12 perc alatt nem túl puhára főzzük cukros-sós vízben, amibe egy kiskanálnyi vajat is teszünk, hogy lágyabb íze legyen a spárgának.
  2. A megfőtt spárgadarabokat kivesszük és félretesszük.
  3. A gépsonkát 1-1,5 cm széles csíkokra szeljük.
  4. A tésztát (penne a legalkalmasabb) kifőzzük sós vízben egy csepp olajjal, hogy ne ragadjon össze.
  5. A tejből a liszttel, és némi olajjal (vagy vajjal) besamel-mártást készítünk.
  6. A besamelhez hozzáadjuk a tojássárgákat, a reszelt sajt egyharmadát , sózzuk-borsozzuk, végül belekeverjük a csíkokra szelt gépsonkát.
  7. A "nehezén" ilyenkor már túl vagyunk :) , most jöhet a hozzávalók összesütése, amelyhez: egy kivajazott, hőálló tál aljára halmozzuk a főtt tésztát.
  8. Erre rátesszük a főtt spárgadarabokat. Meghintjük a finomra vágott petrezselyem felével.
  9. Az egészet dúsan nyakonöntjük a tojásos-sonkás besamellel. Rászórjuk a maradék petrezselymet.
  10. Végül a maradék reszelt sajttal megszórjuk, majd készre sütjük 200 fokon, kb. 20 perc alatt.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 401
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 94
  • Össznézettség: 47081
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Reggel kérdéses volt, hogy itthon ebédelünk-e a Kedvesemmel, vagy más alternatívát választunk. Találtam itthon hozzávalókat, (a gépsonka kivételével, amit úton hazafele Kedvesem beszerzett :) ) és ezt az ebédet hoztam össze belőlük. Remélem nagyon, hogy neki is annyira ízlik, mint nekem, mert sajnos nem állt módunkban egyszerre megkóstolni :).  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!