r
Nosalty Logó

Csirkés tortilla Nózer konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csirkés tortilla Nózer konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 983 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3932 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 193 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.9 g

Zsír

  • Összesen
    57.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2157.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    452 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    762 mg
  • Nátrium
    762 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    305.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 983 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    251.4 g

Zsír

  • Összesen
    228.5 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    875 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8628.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    298 mg
  • Kálcium
    1810 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    389 mg
  • Foszfor
    3048 mg
  • Nátrium
    3048 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1223.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    989 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    90 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    583 micro
  • Kolin:
    703 mg
  • Retinol - A vitamin:
    969 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 3932 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kevés olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, ezután a kicsire vágott zöld erős paprikát is belekeverjük, sózzuk, borsozzuk, és főzzük tovább.
  2. Ha a paprika egy kicsit megpuhult, hozzákeverjük a kicsikre vágott gombát, és tovább pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a kockákra vágott csirkemellet, és ízlés szerint fűszerezzük.
  4. Ha a csirke megsült, hozzáadjuk a tejfölt, a sajt egy részét (kb. 15 dkg-ot), kevés tejet, és forrásig "főzzük".
  5. Ezután kivajazunk egy tepsit, és szépen egymás mellé elhelyezzük a csirkés masszával megtöltött tortillákat. (Nekem 2 szokott egymáson lenni. A két sor közé pedig a csirke szaftjából szoktam kanalazni.)
  6. Megszórjuk reszelt sajttal, majd betesszük a sütőbe sülni, de csak addig sütjük, amíg épp megpirul :)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3892
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 01.

Ajánló

Ha van otthon mascarpone sajt, akkor abból is szoktam egy keveset beletenni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet kisebb változtatásokkal egy régi ismerősömtől kaptam :) Aki kóstolta, imádja :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!