r
Nosalty Logó

Csirkés "caprese"

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Csirkés "caprese"
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 490 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 979 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 143 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1295.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    119 micro
  • β-karotin
    580 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3036 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 490 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    87.6 g

Zsír

  • Összesen
    61.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2590.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    948 mg
  • Nátrium
    1002 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    505.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    277 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    238 micro
  • β-karotin
    1159 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6072 micro
  • Lut-zea
    444 micro
Összesen 979 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    876 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet sózzuk-borsozzuk, majd egy sütőbe is tehető serpenyőben (vagy edényben) felhevítjük az olajat, és megpirítjuk a hús mindkét oldalát.
  2. Hozzádobjuk a felszeletelt fokhagymát, és 1-2 percet pirítjuk tovább.
  3. A húsokat megkenjük a pestoval, arra jön néhány karika paradicsom, majd a felszeletelt mozzarella.
  4. A serpenyőbe dobjuk még a koktélparadicsomokat, az olajbogyót, a kimaradt paradicsomkarikákat jó apróra vágva.
  5. Sózzuk kicsit, adhatunk hozzá még néhány levél extra bazsalikomot, meglocsoljuk a balzsamecettel.
  6. 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük a csirkét.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 347
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 17425
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valamelyik este olyan finom csirkés kaját dobtam össze, hogy muszáj volt újra elkészítenem, hogy megörökítsük az utókornak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek