r
Nosalty Logó

Csirkekocsonya

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
palice
Csirkekocsonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 416 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1659 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 46 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    668.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    693 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    1315 micro
  • β-karotin
    3137 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 416 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.3 g

Zsír

  • Összesen
    96.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    931 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2674.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    1214 mg
  • Nátrium
    790 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    2772.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1588 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    590 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    12550 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1289 micro
Összesen 1659 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    74 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    146 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 46 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészítjük a húst (felvágjuk, megmossuk) és 2 l vízben feltesszük főni. Miután kicsit főtt, és hab képződött a tetején leszedjük a habját, és beletesszük a többi hozzávalót (azselatint és a tojást kivéve :)).
  2. A 2 tojást időközben keményre főzzük, és kihűtjük, majd megpucoljuk, és kettőbe vágjuk.
  3. A csirkét megfőzzük, míg a hús és a zöldségek jól megpuhulnak.
  4. Kiszedjük a húst, leszedjük a bőrét és kicsontozzuk, majd mélyebb tányérkákba helyezzük tetszés szerint, ugyanígy a répákatis kivesszük, felvágjuk és a tányérkákba helyezzük (a tojást is beletesszük).
  5. A levest hagyjuk egy kicsit ülepedni, majd leszűrjük, esetleg leszedhetjük a zsírját is.
  6. A zselatint feloldjuk egy kis vízben, és 10 perc után ráöntjük a leszűrt, meleg levest és felmelegítjük, folyton kevergetve vigyázva, hogy ne főzzük fel.
  7. Belekanalazzuk a tálakba úgy, hogy befedjen mindent, ami a tálkában van.
  8. 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 47206
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 07.

Ajánló

Kocsonyaimádóknak!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Internetről az ötlet, meg saját elképzelés alapján (mint mindig :) ).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!