r
Nosalty Logó

Chilis-csokoládés sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vojtkó
Chilis-csokoládés sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 615 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 4915 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 299 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.9 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 615 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.2 g

Zsír

  • Összesen
    207.3 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    961 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4964 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1230 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    492 mg
  • Foszfor
    1943 mg
  • Nátrium
    1094 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    671 g
  • Cukor
    390 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    334.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1018 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    160 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    651 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1001 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1088 micro
Összesen 4915 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 299 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához hozzáadunk 3 kanál cukrot ésa vaníliás cukrot, és habosra keverjük.
  2. A főzőcsokit a vajjal kis lángonfelolvasztjuk, hozzáadjuk a chilit.Nem kell főzni, épp csak addig hagyjuk a tűzön, amíg meg nem olvad, majd húzzuk félre, hogy kihűljön. Mikor már nem meleg, hozzákeverjük a sárgájához. Hozzáadjuk a joghurtot is, és jól összekeverjük.
  3. A lisztet összekeverjük a sütőporral ésa kakaóporral, majd apránként hozzáadjuk a csokoládés masszához. Nagyon sűrű és ragacsos tésztát kapunk.
  4. A tojások fehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a sűrű tésztába. Most egy lazább, lágyabb tésztát kell kapnunk.
  5. Kivajazzuk és kilisztezzük a sütőformát (nekem csak két fél literes eldobható sütőforma állt rendelkezésemre, ezért két kisebb "cipót" sütöttem, de tortaformát is használhatunk, vagy egy kisebb tepsit), majd beletöltjük a tésztát.
  6. Előmelegített sütőben, 170 fokon kb. 25 percig sütjük (tűpróba). Közben elkészítjük a marcipánkrémet.
  7. A tejet a liszttel és a porcukorral felfőzzük. Mikor már jó sűrű, puding állagú a krém, lehúzzuk a tűzről és belecsipkedjük a marcipánmasszát. A marcipán bele fog olvadni a krémbe. Habverővel jól keverjük össze, hogy egységes masszát kapjunk.
  8. Ha kisült a süti, hűlni hagyjuk, majd vízszintesen3 részre vágjuk. (A csoki miatt elég tömör a tészta, ezért könnyen vágható.)
  9. A rétegek közé előbb egy adag marcipánkrémet kenünk, majd meggylekvárt kanalazunk a tetejére. Ugyanígy járunk el a másik rétegnél is.
  10. Fogyasztás előtt érdemes néhány órát a hűtőben pihentetni, hogy megszilárduljon a krém, és lehessen szeletelni. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5162
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 18.

Ajánló

Ha marad ki marcipánkrém, keverjük össze néhány kanál lekvárral, töltsük poharakba és reszeljünk a tetejére étcsokoládét. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Vojtkó 6 recept

Ezt a süteményt a Haas Natural receptverseny ihlette, amire bármilyen csokoládét és meggyet tartalmazó sütivel lehet nevezni. Nekem a csokoládéról és a meggyről rögtön valami intenzív, karakteres íz jutott az eszembe, és ekkor jött a chili ötlete. A tömény, csokis ízt viszont valami egyszerűvel, de mégis különlegesen édessel akartam ellensúlyozni, ez pedig a marcipánkrém lett.  Ez a sütemény egyszerre hat ízérzékelésünk szinte minden részére: az étcsokoládé miatt kesernyés, a chili miatt csípős, a meggylekvár miatt savanykás, de leginkább mégis édes. :)

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek