r
Nosalty Logó

Calamarata tészta paradicsomos szardínia-mártással

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Morzsácska
Calamarata tészta paradicsomos szardínia-mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 911 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1821 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2744.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    801 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    1022 mg
  • Nátrium
    606 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    331 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    247 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    732 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6584 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 911 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.9 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    423 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5489.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    303 mg
  • Kálcium
    1601 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    2044 mg
  • Nátrium
    1212 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    662 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    382 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    495 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    672 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    1463 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13167 micro
  • Lut-zea
    490 micro
Összesen 1821 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1243 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fokhagyma gerezdeket apróra vágjuk, és az olívaolajon kissé megfuttatjuk.
  2. Rádobjuk a negyedekbe vágott koktélparadicsomokat és a konzerv hámozott paradicsomot. Ha van nagyobb paradicsom darab a konzervben, érdemes kicsit szétnyomkodni.
  3. Egy teáskanálnyi apróra vágott, friss petrezselymet keverünk bele, illetve a sót, borsot, bazsalikomot. Főzzük kb. 15 percen át.
  4. A konzerves szardíniáról az olajat leöntjük, és villával kettényitva a halakat, a gerincétől megszabadítjuk. Felszeleteljük a halakat, és a szószba belekeverjük. Kb. 20-30 percig főzzük össze őket.
  5. Sós vízben kifőzzük a tésztát.
  6. A leszűrt tésztára ízlés szerint ráhalmozunk a szószból, majd megszórjuk parmezánnal és/vagy trappistával. Jó étvágyat!
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2124
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 03.

Ajánló

Olaszos étel kedvelőinek, vegetáriánusoknak hús helyett, vagy a halat nem kedvelőknek mozzarellával, illetve egy kis padlizsánnal megtoldva tudom ajánlani.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Calamarata tészta paradicsomos szardínia-mártással
Morzsácska 39 recept

Egy olaszországi útról hozott szuvenír volt a Calamarata. Állítólag tintahallal szolgálják, de az nagy luxus, illetve a tintahallal kötött barátságom nem éppen fényes...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek