r
Nosalty Logó

Angol gyümölcskenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Angol gyümölcskenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 278 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2781 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 362 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 278 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    147.6 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2702.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    1956 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    340.1 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    774 micro
  • β-crypt
    141 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 2781 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 362 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a porélesztővel, majd a sót is belekeverjük, a vizet folyamatosan adagolva adjuk hozzá, és végül 10 g (!) olvasztott zsírt is hozzádolgozunk. A tésztát munkalapra borítjuk, és pár perc alatt sima, ruganyos tésztát gyúrunk.
  2. Kimossuk az edényt, amiben összekevertük a tészta hozzávalóit, alaposan eltöröljük, belehelyezzük a tésztát, lefedjük alufóliával és konyharuhával. Szoba melegen duplájára kelesztjük (kb. 45 perc).
  3. A kelesztési idő vége felé összevágjuk a zsiradékot (disznózsír, margarin) kis kockákra, másik tálba helyezzük az aszalt gyümölcsöket, elkeverjük a fahéjjal, cukorral, vaníliával és a citrusok reszelt héjával.
  4. Ha duplájára kelt a tésztánk, tiszta munkalapra borítjuk, ujjbegyünkkel nyomogatva leeresztjük, téglalap alakúra nyújtjuk, megszórjuk a zsiradék és az aszalt gyümölcsök felével. A rövidebb végénél feltekerjük, majd ismét kinyújtjuk, megszórjuk a maradék töltelékkel, feltekerjük, és ismét kinyújtjuk a sütőformánk méretéhez (nálam 20x25 cm, de lehet 20x20-as is) igazítva, és 30 percig ismét pihenni hagyjuk, letakarjuk egy konyharuhával.
  5. Előmelegített sütőben (200 fok) kb. 35 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. 10 percig pihentetjük, majd süteményrácsra borítjuk, hagyjuk, hogy a tészta teteje a zsiradékot magába szívja. (Ne lepődjünk meg, sütéskor állni fog a zsiradék a tepsiben.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x25
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1800
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 20.

Ajánló

Nem egy diétás sütemény, de érdemes kipróbálni, mert nagy sikere volt :) Esetleg kísérletezhetünk és kevesebb zsiradékkal is megsüthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyra kaptam ajándékba barátomtól Daniel Stevens Kenyér című könyvét, nagyon ajánlom, már több receptet sikerült kipróbálnunk, és eddig nem csalódtunk, talán a most következő gyümölcskenyér sikerült a legjobban (eddig :)). Az eredeti recepten változtattam kicsit.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!