r
Nosalty Logó

Bögrés mákos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Cassiopeia
Bögrés mákos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 1043 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 4168 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 367 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    56.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1947 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    870 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    662 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.5 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 1043 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.7 g

Zsír

  • Összesen
    226.7 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7787.9 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    3479 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    1031 mg
  • Foszfor
    2646 mg
  • Nátrium
    450 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    490.1 g
  • Cukor
    295 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    763 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 4168 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    687.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 367 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojást a cukorral habosra keverjük.
  2. Apránként hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és alaposan összedolgozzuk. (1 bögre=2,5 dl)
  3. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük.
  4. Közepesen meleg sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
  5. A tetejére csokimázat teszünk, ehhez a csokit vízgőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük a kakaót és a vajat.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1788
  • Tegnapi nézettség: 135
  • 7 napos nézettség: 2116
  • Össznézettség: 1060623
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Cassiopeia 1 recept

Egyszerű, gyors és finom. Több mindent ki lehet próbálni. Nagyon finom, ha sütés előtt megszórjuk a tetejét kókuszreszelékkel, vagy ha citrom-/ narancshéjat reszelünk a tésztába. Muffinformában is el lehet készíteni, ilyenkor egy kis darab csokit nyugodtan belecsempészhetünk a közepébe.

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.

Nosalty

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

Lakos Benedek

További cikkek