Szódavíz

Szódavíz

Leírás

A szódavíz (vagy más néven szikvíz, esetleg szóda, spritzer) szénsavval dúsított, nyomás alatt lévő víz alapú ital. Noha magyar találmánynak tartjuk, valójában „csupán” a szóda nagyüzemi gyártásának kidolgozása fűződik Jedlik Ányos nevéhez, az ital feltalálása nem. Jedlik a Magyarországon is népszerű savanyúvizek, természetesen szénsavas ásványvizek frissítő, emésztéskönnyítő hatását akarta mindenki számára elérhetővé tenni. A szikvíz már a 19. század második felében nagy népszerűségnek örvendett. Gyorsan elterjedt a szénsavas vízzel higított bor, a fröccs fogyasztása is. A szódavíz népszerűségét csak a 2000-es években tudta megtörni a palackozott, szénsavval dúsított ásványvizek fogyasztása. A szódavíz sokféle koktélnak alapanyaga, ráadásul a laza palacsintatészta eléréséhez is nélkülözhetetlen.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

100g Szódavíz

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

99.9 g

gramm szódavíz?

Top ásványi anyagok

Nátrium

4 mg

Kalcium

3 mg

Magnézium

1 mg

Cink

0.01 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

Kalcium

3 mg

Magnézium

1 mg

Nátrium

4 mg

Cink

0.01 mg

Réz

0.01 mg

szénhidrát

víz

99.9 g

vitaminok

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!