Narancslekvár

Narancslekvár

Leírás

Az üde, sárga színű, Kínából származó lédús gyümölcsből, a narancsból, lekvár is készíthető. Főbb összetevői: narancs, citrom, vaníliarúd, cukor és víz. Meg lehet egy kicsit „bolondítani” gyömbérrel és kevés alkohollal is. A narancslekvár, az angolok kedvelt lekvárja, megédesíti a reggeli pirítóskenyeret, kalácsot, valamint jól harmonizál a szárnyashúsokkal is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Felbontás után hűtőben.

100g Narancslekvár

fehérjetartalom

0.3 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

66.3 g

víztartalom

33.2 g

gramm narancslekvár?

Top ásványi anyagok

Nátrium

56 mg

Kalcium

38 mg

Foszfor

4 mg

Magnézium

2 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.019 g

C vitamin

4.8 mg

Kolin

3 mg

E vitamin

0.06 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.3 g

Zsír

ásványi anyagok

Kalcium

38 mg

Vas

0.15 mg

Magnézium

2 mg

Foszfor

4 mg

Nátrium

56 mg

Cink

0.04 mg

Réz

0.09 mg

Mangán

0.02 mg

Szelén

0.6 µg

szénhidrát

rost

0.7 g

cukor

60 g

víz

33.2 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.005 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.025 mg

Niacin - B3 vitamin

0.052 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.015 mg

Folát

9 µg

Kolin

3 mg

Alfa-karotin

5 µg

Béta-karotin

15 µg

Béta-kriptoxantin

38 µg

Lutein+zeaxantin

58 µg

E vitamin

0.06 mg

A vitamin

3 µg

C vitamin

4.8 mg

B6 vitamin

0.019 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!