Löncshús

Löncshús

Leírás

A löncshús egy vagdalthús fajta, amelyet hazánkban hagyományosan a gyengébb minőségű húsételek közé sorolnak, ugyanis sajnos korábban számos esetben csak a húsfeldolgozás során keletkezett maradékok, illetve a semmilyen más formában fel nem dolgozható részek kerültek bele. A löncshús műbélbe töltve vagy konzervként is megtalálható a boltok polcain. Főbb összetevői: ivóvíz, szeparált baromfihúspép, gyártási szalonna, sertésszív, búzaliszt, sertéshús, sertéstüdő, sertésfejhús, sertésbőrke, részlegesen zsírtalanított zsírszövet, zsemlemorzsa, konyhasó, fűszerek, szójafehérje koncentrátum, stabilizátor, antioxidáns, illetve burgonyakeményítő, de természetesen az összetétel gyártónkként változhat. Elkészíthetjük a löncshúst otthon is, sovány sertéshús, marhahús, szalonna, valamint só és különböző fűszerek felhasználásával. A löncshúst ehetjük magában, kenyérrel, mustárral, azonban felhasználhatjuk szendvicskrémek, ritkábban húsételek alapanyagaként.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen, hűtőben.

100g Löncshús

fehérjetartalom

10 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

9 g

víztartalom

0 g

gramm löncshús?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

10 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!