Lenmagolaj

Lenmagolaj

Leírás

A len évezredek óta ismert és használt haszon- ill. gyógynövény. A szárából nyert rostokat szövetkészítésre, magját pedig étkezési és gyógyászati célokra használták. A lenmagból nyert olaj nem csak táplálkozási célokra alkalmas, festékeket, lakkokat, ragasztókat is gyártanak belőle. A lenmag fogyasztása rendkívül egészséges, mivel igen nagy arányban tartalmaz esszenciális zsírsavakat, amelyek előállítására az emberi szervezet képtelen. A lenmagnak magas a vitamin- és ásványi anyag tartalma, fogyasztásával csökkenthető a koleszterinszint, kezelhetőek az ízületi gyulladások, serkenti az agyműködést. A lenmagolajat használhatjuk húsételek, levesek, saláták, de akár sütemények készítéséhez is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

100g Lenmagolaj

fehérjetartalom

0.11 g

zsírtartalom

95.263 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0.12 g

gramm lenmagolaj?

Top ásványi anyagok

Kalcium

1 mg

Foszfor

1 mg

Cink

0.07 mg

Top vitaminok

E vitamin

0.47 mg

Kolin

0.2 mg

K vitamin

9.3 µg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.11 g

Zsír

telített zsírsav

8.976 g

egyszeresen telített zsírsav

18.438 g

többszörösen telített zsírsav

67.849 g

ásványi anyagok

Kalcium

1 mg

Foszfor

1 mg

Cink

0.07 mg

szénhidrát

víz

0.12 g

vitaminok

Kolin

0.2 mg

E vitamin

0.47 mg

K vitamin

9.3 µg

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!