Barbecue szósz

A barbecue a húsok szabadban, faszénparázson történő sütését, grillezését jelenti. Az így elkészített húsokhoz használt szósz a barbecue szósz. Általában paradicsompüréből, vörös- és fokhagymából, zöldfűszerekből, valamilyen olajjal vagy zsiradékkal, esetleg chilipaprikával, worcestershire-szósszal, borssal, cukorral készül, de sokféle variációja létezik. Barbecue szószt nem csak a grillezett húsokhoz, hanem rántott ételekhez, vagy pizzaszószként is használhatunk.
Bármikor.
Hűvös helyen.
fehérjetartalom
0.82 g
zsírtartalom
0.228 g
szénhidráttartalom
40.77 g
víztartalom
54.71 g
Nátrium
1027 mg
Kalcium
33 mg
Foszfor
20 mg
Magnézium
13 mg
B6 vitamin
0.075 g
Kolin
7.1 mg
Likopin
4550 µg
E vitamin
0.8 mg
fehérje
0.82 g
Zsír
telített zsírsav
0.045 g
egyszeresen telített zsírsav
0.082 g
többszörösen telített zsírsav
0.101 g
ásványi anyagok
Kalcium
33 mg
Vas
0.64 mg
Magnézium
13 mg
Foszfor
20 mg
Nátrium
1027 mg
Cink
0.17 mg
Réz
0.072 mg
Mangán
0.126 mg
Szelén
1.3 µg
szénhidrát
rost
0.9 g
cukor
33.24 g
víz
54.71 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.023 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.056 mg
Niacin - B3 vitamin
0.597 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.164 mg
Folát
2 µg
Kolin
7.1 mg
Béta-karotin
133 µg
Béta-kriptoxantin
2 µg
Likopin
4550 µg
Lutein+zeaxantin
88 µg
E vitamin
0.8 mg
K vitamin
1.8 µg
A vitamin
11 µg
C vitamin
0.6 mg
B6 vitamin
0.075 g
Bár a százszorszép látványa igen kellemes, ennek ellenére nem biztos, hogy jó jel, ha tucatjával jelenik meg a kertben.
NosaltyMa krémlevessel kedveskedünk, hátha maradt még sárgarépa, amit nem rágott el a nyuszi húsvétkor, és egy könnyed citrusos tésztasalátát kínálunk főételnek, garnélával. A desszertnek is hagyjunk időt és helyet, mert narancsos palacsintára szavaztunk.
NosaltyHatalmas érvágás ennek az országnak, hiszen évente több millió tonna rizs fogy náluk.
NosaltyAz életkor csak egy szám. Ha a következő dolgokat meg tudod tenni, akkor pedig egészen biztos, hogy még hosszú élet vár rád – legalábbis a szakértők kutatási eredményei alapján!
Mai Napi Tippünk elárulja, mi az, amit szinte mind elrontunk, amikor brokkolival sütünk-főzünk.
Április 21-én, húsvéthétfőn hunyt el a katolikus egyház 266. pápája, Jorge Mario Bergoglio. Rá emlékezve összegyűjtöttük kedvenc ételeit, melyek között argentin és olasz fogások kaptak helyet. Mi így emlékezünk rá.
A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Egyszerűen elkészíthető, és mindemellett nagyszerű étel, nem fogyókúrás, de ez kell a magyar gyomornak, isteni volt, érdemes kipróbálnotok...