16 kenegető, amit élvezet lesz rákenni a reggeli kenyeredre

A reggeli a nap legfontosabb étkezése, így érdemes megadni a módját, például egy finom sós kenegetővel.

  1. 1.

    Céklás humusz ropogós pitával

  2. 2.

    Baba ghanoush

  3. 3.

    Füstöltpaprikás padlizsánkrém

  4. 4.

    Magyaros juhtúrós körözött

  5. 5.

    Gyors maradékmentő csirkehúskrém

  6. 6.

    Joghurtos cukkinikrém

  7. 7.

    Tojásos-tonhalas szendvicskrém újhagymával

  8. 8.

    Humusz gyorsan

  9. 9.

    Citromos zöldborsókrém

  10. 10.

    Mennyei tepertőkrém

  11. 11.

    Pikáns avokádókrém

  12. 12.

    Tojáskrém Napfény és fűszertől

  13. 13.

    Csirkehúsos pástétom

  14. 14.

    Tojáskrém-variációk Dacotától

  15. 15.

    Házi csirkemájpástétom

  16. 16.

    Tyrokafteri

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Drasztikus kenyér- és marhahúsdrágulásra számíthatunk

Az idei búzatermés mindössze egyharmada lett étkezési minőségű, ezért szinte biztos a kenyér és búzaliszt drágulása. Ha mindez nem lenne elég, akkor a marhahúskedvelők is szomorúan ingathatják a fejüket, mert a tavalyihoz képest 70 százalékkal nőtt a vágómarha termelői ára.

Nosalty

A bodza második áldása – Így használd a bogyót, ami...

Szegényebb időkben mindig szomorú állapotba kerül az étkezés. Még akkor is, ha a legtöbb magyar háztartásnak ez maradt a „luxus” (értsd: lassan minden másról lemondtunk, a SZÉP-kártyából is előbb lesz párizsi felvágott, mint párizsi utazás), sokan nem tudnak már az alapoknál többre költeni. Lisztből, olajból és cukorból pedig ritkán sülnek ki különleges, elegáns, neadjisten ünnepi finomságok. Mit tehetünk ilyenkor? A siránkozás helyett érdemes példát venni nagyanyáinkról és az ő nagyanyáikról, akik szűkös időkben a kamrát a természet adta ingyen kincsekkel próbálták valamennyire feltölteni. Ismerjük meg ezeket, tanuljunk együtt a begyűjtésükről, pozitív hatásaikról, felhasználásukról, vigyünk valami különlegeset a konyhánkba és az életünkbe úgy, hogy közben egy fillért sem adunk ki az ízes, laktató, egészséges hozzávalókért.

Lakos Benedek

További cikkek