r
Nosalty Logó

Toszkán zöldségleves bazsalikommal és Zottarellával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Zottarella
Toszkán zöldségleves bazsalikommal és Zottarellával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 262 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1572 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 41 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    736.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    534.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    848 micro
  • β-karotin
    2390 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1098 micro
  • Lut-zea
    1183 micro
Összesen 262 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    87.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4420.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1333 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    489 mg
  • Foszfor
    1454 mg
  • Nátrium
    959 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242.1 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    3205.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1625 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    174 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    271 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1104 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    5085 micro
  • β-karotin
    14339 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6589 micro
  • Lut-zea
    7100 micro
Összesen 1572 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    132 micro
  • β-karotin
    373 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    172 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 41 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot áztassuk be vízbe a főzést megelőző este.
  2. Másnap tegyük egy fazékba a babokat, mellé tegyünk egy fél hagymát, 2-3 gerezd fokhagymát, répát, zellert, petrezselyemlevelet, rozmaringot, babérlevelet és sót. Adjunk hozzá vizet, és főzzük, amíg a babok meg nem puhulnak, kb. 1 óra.
  3. Aprítsuk fel a hagymát, a répát, a zellert és a rozmaringot. Süssük egy serpenyőben a hozzávalókat, amíg meg nem barnulnak. Adjunk hozzá 2 gerezd fokhagymát és egy konzerv szeletelt paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, és süssük egy ideig. Amikor a zöldségek készen vannak, adjuk hozzá a fehér babhoz, és kb. 1 bögre tésztát öntünk még bele. Adjuk hozzá a cukkinit, karfiolt, spárgát és babot.
  4. 2-3 perccel a leves elkészülte előtt adjunk hozzá néhány darab fekete mustárt vagy spenótot és egy kis petrezselyemlevelet. Az étel tálalásakor adjunk hozzá olívaolajat és Zottarellaszeleteket.
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1270
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Toszkán zöldségleves bazsalikommal és Zottarellával
Zottarella 5 recept

Ez a finom, olasz zöldségleves olyan kiadós, hogy egytálételként is megállja a helyét! Az i-re a pontot pedig a bazsalikomos Zottarella teszi fel!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!