r
Nosalty Logó

Tejszínes rakott karalábé

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi baba
Tejszínes rakott karalábé
adag
Előkészítés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A rakott karalábéhoz

A mártáshoz

Összesen 668 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A rakott karalábéhoz

A mártáshoz

Összesen 3344 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A rakott karalábéhoz

A mártáshoz

Összesen 114 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1001.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    367.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    855 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6435 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    685 micro
Összesen 668 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.6 g

Zsír

  • Összesen
    203.3 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    670 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5008.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    1144 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    394 mg
  • Foszfor
    2150 mg
  • Nátrium
    1141 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.4 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1838.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4275 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    537 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    799 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    591 micro
  • Kolin:
    578 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1076 micro
  • α-karotin
    12378 micro
  • β-karotin
    32173 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    3424 micro
Összesen 3344 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    421 micro
  • β-karotin
    1095 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

A rakott karalábéhoz

A mártáshoz

Elkészítés

A rakott karalábéhoz

  1. A karalábét és a sárgarépát meghámozzuk, karikára vágjuk, és ételízesítős-sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük.
  2. A hagymát kockára vágjuk, és olajban dinszteljük, hozzáadjuk a húst, fűszerezzük és pároljuk, ha elfőtte a saját levét, még pirítjuk egy keveset.
  3. A gyors rizst előírásszerűen megfőzzük, és hozzákeverjük a kész párolt húshoz. Kóstoljuk.
  4. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, a karalábé és a sárgarépa felét belerakjuk szétterítve a tál aljára, amire a rizses hús kerül, amit befedünk a maradék zöldségekkel. Ráöntjük a mártást, és már süthetjük is kb. 180 fokon 20-30 percet. Kis pír legyen a tetején.
  5. Mártás: A teavajon a lisztet egy kicsit pirítjuk (vigyázzunk, hogy szép világos maradjon a liszt, mert akkor lesz szép fehér a mártás). Hozzáöntjük állandó keverés közben a tejszínt és a tejet. Fűszerezzük. Folyamatos keverés mellett forrás után még 2 percig főzzük. Ha nagyon sűrű lenne (kb. palacsintatészta sűrűségűnek kell lenni), tejjel hígítjuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5685
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Évi baba 38 recept

Éjszaka jó sok eső esett, de reggel már napsütésre ébredtem. Imádom a kertemben a vízcseppes virágokon a reggeli napsugarak játékát. Gondoltam, ha így megázott a föld, kiritkítom a sárgarépáimat, hogy a földben több hely maradjon a többinek a fejlődésre. Gyönyörű apró, de egészséges répák kerültek ki a földből. Kidobni nem akartam őket, ezért elkezdtem agyalni, mit is kezdhetnék az én kis drágáimmal. Néhány méterrel odébb köszönt rám a megoldás. Karalábék! Csodásan megnőttek, de még jó zsengék. A terv megszületett bennem. Rakott karalábé! Amiben a sárgarépák is nagyon jól érzik majd magukat. Gyorsan el is készítettem. Nagyon ízlett a családnak, könnyű, finom fogás.

Hozzávalók

A rakott karalábéhoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek