r
Nosalty Logó

Frankfurti leves 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Muci
Frankfurti leves 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 341 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1364 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1587.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    1122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    373 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 341 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.7 g

Zsír

  • Összesen
    101.7 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6350.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    871 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    734 mg
  • Nátrium
    4488 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    681.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    526 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    172 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    400 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1493 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 1364 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    610.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk, ujjnyi csíkokra vágjuk.
  2. A krumplit meghámozzuk, apró kockákra daraboljuk.
  3. A hagymákat megtisztítjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
  4. A kelkáposztát a krumplival együtt 2,5 liter vízben feltesszük főni.
  5. Beletesszük a vöröshagymát egészben(ezt később eltávolítjuk), valamint a sót, vegetát, pirosaranyat, köménymagot és azúzott fokhagymát.
  6. Miközben a leves fő, a virsliről lehúzzuk a héját és kb. 1 cm vastagon felkarikázzuk.
  7. Kb. 30 perc alatt megpuhul a káposzta és a krumpli.
  8. Elkészítjük a rántást: a lisztet a zsiradékon világos zsemleszínűre pirítjuk. A tűzről levéve, belekeverjük a pirospaprikát és az őrölt borsot.
  9. Kevés (kb. 1,5 dl) hideg vízzel felöntjük és berántjuk a levest.
  10. Beletesszük a virslikarikákat, valamint a tejfölt és felforraljuk.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 2336
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 653421
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor kelkáposzta főzeléket akarok főzni, nem találok a piacon olyan kis fej káposztát, ami bőven elég lenne főzeléknek. Mindig megmarad a káposztafej kb. egyharmada, amit sajnálok kidobni. Beteszem a hűtő zöldséges rekeszébe, durván egy hétig eláll. Ekkor kerül sor a frankfurti leves főzésére.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!