r
Nosalty Logó

Süllő tepsiben kiadósan

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
apecs
Süllő tepsiben kiadósan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 620 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2477 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 81 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1140.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    585 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    459.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    479 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 620 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.9 g

Zsír

  • Összesen
    124.6 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    811 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4560.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    950 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    545 mg
  • Foszfor
    2339 mg
  • Nátrium
    582 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1838.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    409 mg
  • D vitamin:
    865 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    654 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    355 micro
  • β-karotin
    1916 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    1290 micro
Összesen 2477 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    248 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 81 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított süllőt beirdaljuk, enyhén megsózzuk, majd a fél citrom levét egyenletesen rácsurgatjuk, pihenni hagyjuk.
  2. A meghámozott krumplit vastag karikára szeleteljük, és előfőzzük, vigyázva, hogy még kemény maradjon.
  3. Megfelelő méretű, vastagon kizsírozott tepsibe rakjuk a krumplikarikákat.
  4. A süllőt bátran bedörzsöljük ételízesítővel, a csíkokra vágott szalonnát pirospaprikába forgatjuk, és az irdalásokba rakjuk, majd ráfektetjük a krumpli ágyra, és mehet a sütőbe 30 percre.
  5. Kivesszük, a halra rátesszük az összevágott paradicsomot és zöldpaprikát, és addig sütjük, amíg hófehér nem lesz a halhús a bőre alatt, ez kb. még 30 perc.
  6. Ismét kivesszük, megkenjük tejföllel, tehetünk mellé pár szem dióbelet, vissza a sütőbe, és ha a tejföl kezd pirulni. el is készült.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 66365
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

80 dkg-osig egészben hagyhatjuk a halat, ha nagyobb, hosszában elvágjuk. Ha nincs kellően megsütve, szinte ehetetlen! A halhús hófehér kell legyen, és "lemezes"-re kell sütni, olyanra, mint a tonhal a reklámban, rétegenként váljon szét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek