Részeges Izidor Edit konyhájából recept

Részeges Izidor Edit konyhájából
Részeges Izidor Edit konyhájából
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom sütemény, ajánlom elkészítésre!

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A diókrémhez

A kakaós krémhez

A bevonathoz

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

rumos-diós-kakaós szelet, rumos-kakaós süti dióval, részeges Jeromos
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Keverjük ki a szétválasztott tojások sárgáját a margarinnal és a cukorral. Dolgozzuk bele a sütőporral, a dióval és a kakaóporral elkevert lisztet, majd forgassuk bele a tojásfehérjéből vert habot.
  2. Simítsuk a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig.
  3. Keverjük jó habosra a diókrém hozzávalóit, és kenjük meg vele a tésztát.
  4. Keverjük ki a vajat a porcukorral és a kakaóporral. Simítsuk a diós krémre, majd egy kis időre tegyük a hűtőbe.
  5. A csokoládékat vízgőz felett felolvasztjuk, és a kakaós krémre tesszük a 2/3-ad részét. Az 1/3-ad résszel díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24×39 cm
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 468
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
271 recept
hirdetés

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

887