r
Nosalty Logó

Töltött padlizsán 3. (vega)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ze(n)derta
Töltött padlizsán 3. (vega)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1646 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 6585 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.8 g

Zsír

  • Összesen
    94.2 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5761.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    1663 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1542 mg
  • Nátrium
    2234 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    596.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    621 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    563 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    686 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    723 micro
Összesen 1646 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    351.1 g

Zsír

  • Összesen
    376.9 g
  • Telített zsírsav
    189 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23044.4 g
  • Cink
    51 mg
  • Szelén
    293 mg
  • Kálcium
    6650 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    898 mg
  • Foszfor
    6167 mg
  • Nátrium
    8936 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    472.7 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    83 mg

VÍZ

  • Összesen
    2386.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2486 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    532 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1095 micro
  • Kolin:
    461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2252 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    2744 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2890 micro
Összesen 6585 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    68 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, majd ketté vágjuk és a közepüket kés segítségével eltávolítjuk, hogy kis "csónakokat" kapjunk. Kicsit megsózzuk és félretesszük.
  2. Az apróra vágott vöröshagymát megfuttatjuk az olajon. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott paprikát és paradicsomot.
  3. Rövid ideig fedő alatt pároljuk a pörkölt alapot, majd megfűszerezzük és belekeverjük a főtt búzát. Kevés vizet adunk hozzá, és kb. 20 percig főzzük. Figyeljünk, hogy teljesen el ne párologjon a víz, mert akkor leéghet az étel.
  4. Hozzákeverjük a rizst és kb. kétszer annyi vizet, és 5 perc alatt, lassú lángon hagyjuk párolódni.
  5. Ha langyosra hűlt, belekeverjük az apróra felkockázott mozzarellát, a finomra vágott petrezselyemzöldet, és az egész tojással "összefogjuk" a tölteléket.
  6. Konyhai papírtörlővel leitatjuk a só hatására apadlizsánok belsejében képződő levet, és egyesével megtöltjük.
  7. A tepsit vékonyan kiolajozzuk és sorban egymás mellé tesszük a fél padlizsánokat. Kb. 1,5 dl vizet öntünk alá, és fóliával lefedve, 180 C-os sütőben kb. 30 percig inkább pároljuk, mint sütjük.
  8. Az utolsó 5 percben eltávolítjuk az alufóliát, és hagyjuk kicsit megpirulni a tetejét.
  9. Főtt burgonyával és egy nagy kanál tejföllel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 252
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 120404
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 13.

Ajánló

A készítés során a padlizsánok közepéből kivájt húst vékonyan felszeleteljük, és a @{cukkíni-lecsó:cukkíni-lecsó 1.} mintájára készíthetjük el.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött padlizsán 3. (vega)
ze(n)derta 188 recept

Újabb példája annak, hogy hús nélkül is lehet nagyon finomat főzni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek